Sådan får du mere rum i økonomien

Står du af den ene eller den anden årsag og mangler luft i økonomien? Det kunne være til et par nye sko eller lignende. Så er et forbrugslån måske værd at overveje for dig.

Hvad er et forbrugslån?

Et forbrugslån er et relativt nyt alternativ til det traditionelle banklån. Forbrugslånet har opnået stigende popularitet over de seneste år, fordi lånet er væsentligt nemmere og hurtigere at optage end de banklån, som mange typisk har benyttet sig af tidligere, når de har haft brug for at øge deres økonomiske råderum.

Med forbrugslån kan man typisk låne lavere beløb, end dem man vil kunne låne i banken, og står man og mangler penge til eksempelvis en ny cykel, en ny smartphone eller noget andet, som der ikke er råderum til i økonomien, men som ikke nødvendigvis er en stort investering, er et forbrugslån et oplagt valg.

Forbrugslån kan optages uden, at du behøver at stille sikkerhed for lånet og uden, at du behøver at angive, hvad du ønsker at bruge det lånte beløb til. Det gør hele processen væsentligt hurtigere end ved et traditionelt banklån, fordi der skal færre dokumenter på bordet. Typisk skal du blot angive dit CPR-nummer og din NemID, når du optager et forbrugslån.

Hvordan optager man et forbrugslån?

Når forbrugslån har opnået så meget popularitet over de seneste år, skyldes det med stor sandsynlighed først og fremmest, at lånet er væsentligt nemmere at optage end et traditionelt banklån. Hvor man ved at banklån skal til møde i sin bank for at snakke om omstændighederne vedrørende lånet, kan man ansøge om et forbrugslån med ganske få klik. Klik dig blot ind på låneudbyderens hjemmeside, angiv en række grundlæggende oplysninger om dig selv samt det beløb, du ønsker at låne og send din låneansøgning af sted.

Fordi hele ansøgnings- og låneprocessen foregår online, er behandlingstiden for din låneansøgning i de fleste tilfælde også enormt kort. I mange tilfælde ville du kunne opleve, at du sender din låneansøgning af sted den ene dag og har det lånte beløb disponibelt på din konto den næste.