HVAD SKER DER?!

AMNING, MAD-TID OG UNDERVÆGTIG BABY(?)

img_5289
Jeg får ofte spørgsmål med hensyn til Lilli og mad, og tænkte, at jeg ville lave et indlæg om dette. For jeg har jo ammet Lilli, og gør det stadig. Jeg elsker det, men det kan til tider være super hårdt, at jeg er den eneste, som kan give hende den mad, hun vil have. For selvom Lilli er 7 måneder, så er hun altså ikke særlig glad for andet mad end modermælk. Jeg har prøvet alt. Jeg har lavet grød og mos i alle afskygninger, selv ladet hende sidde med maden, givet hende grøntsagssnacks, babysmoothies, og også prøvet med helt almindelig mad, som det, jeg selv spiser (minus saltet). Men hun gider simpelthen ikke. Jeg laver cirka 4-5 måltider til hende om dagen, men det er sjældent, hun rigtig spiser noget. Det er lidt frustrerende, når man har brugt tid på at lave særlig mad til hende, men det skal nok komme en dag. Hun får en lille smule almindelig mad i maven, og ellers ammer jeg hende for resten. Jeg ammer stadig rigtig meget, men det er min plan, at begynde at nedtrappe amningen, når hun er 9 måneder, så hun kan være amme-fri når hun er mellem 10 og 11 måneder.

Og så til noget andet: Hér den anden dag fik jeg en besked på instagram. “Øhm, er din datter ikke vildt undervægtig? Hun skal vel ikke allerede være model-tynd” Simpelthen den dummeste kommentar, nogensinde. Jeg tilbyder mit bryst for Lilli så tit, hun ønsker – og mere til – og laver derudover rigtig mange måltider til hende om dagen, så hun får altså, hvad hun skal! Hun vejer cirka 7 kilo og er 7 måneder, og 7 kilo er ikke ret meget, men hun har altså, hvad hun skal have af fedt på kroppen! Hun er ikke en kæmpe-baby, men lille og fin, og sådan er det bare. Hun er perfekt, som hun er, og så længe, sundhedsplersken og lægen ikke er nervøs, er jeg heller ikke. Derudover vil jeg lige sige, at ammebørn som regel er “slankere” end flaskebørn, til de, der ikke vidste det, så der er intet at være nervøs for!

16 kommentarer

 • Anne

  Heldigvis kender du jo dit barn bedst- hun ser da sund ud:-) hun skal nok komme igang med at spise rigtig mad- til gengæld er hun jo stærk motorisk og bruger sikkert alt sit krudt der.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Simone

  Hej Lærke, tosset med sådan nogle kommentarer.. Hun er da så fin, og intet galt med at være en lille bæbs 🙂 Jeg håber ikke, det er for personligt (så lader du selvfølgelig bare være med at svare) – Men er Kristoffer og dig stadig sammen? Jeg spørger skam kun da jeg blev nysgerrig efter du skrev at Lilli og dig måtte bo hos din mor, og det virker som om I tit er der uden Kristoffer 🙂 Jeg er slet ikke typen som normalt tror folk er gået fra hinanden, fordi Instagram ikke er fyldt op med kæresteri 😉 Men håber det er okay jeg spørger 🙂
  Tak for din fine blog.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Migoglillimy

   Hej Simone. Jeg forstår godt, du spørger! Ja, Kristoffer og jeg er stadig sammen 🙂 min far er udstationeret lige pt., så derfor er min mor meget alene hjemme, så Lilli og jeg sover hos min mor en gang om ugen 🙂 derudover har vi ikke nogen seng lige pt, så vi venter på den nye, som vi får på mandag. Så Kris sover på
   Sofaen hos os, men Lilli og jeg kan ikke sove nogle steder i huset, og derfor bor vi hos min mor, denne uge 🙂 håber, det var svar nok <3 god aften!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maja

  Øv en dum kommentar, du fik! Jeg har slet ikke tænkt over, at Lilli skulle se lille og tynd ud. Er det ikke også, op til de professionelle, at (be)dømme, som du selv siger? Min lillebror blev hurtig sådan rigtig ammetyk, men tror også, at genner og andre ting spiller ind. I så fald kan man virkelig se, at din datter trives.. Og er det ikke det vigtigste i sidste ende?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Migoglillimy

   Det er jeg glad for, du skriver! Og jo, det r også de professionelle, jeg stoler på!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Agnes

   Lærke, for fanden. Jeg håber du passer på dig selv i blog-land. Folk er nogle klovne bag de tastaturer! Tak for en virkelig spændende blog, vi er mange, der støtter dig hundrede procent 🙂 Jeg tænker tit på, at jeg aldrig ville kunne holde til det selv. Men mon ikke du er god til at passe på dig selv 🙂 Bedste hilsner til dig og din familie fra A 🙂 Og tak for en sjov og dejlig blog.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Agnes

   Lærke, for fanden. Jeg håber du passer på dig selv i blog-land. Folk er nogle klovne bag de tastaturer! Tak for en virkelig spændende blog, vi er mange, der støtter dig hundrede procent 🙂 Jeg tænker tit på, at jeg aldrig ville kunne holde til det selv. Men mon ikke du er god til at passe på dig selv og mærker efter, hvis det en dag bliver for meget. Bedste hilsner til dig og din familie fra A 🙂 Og tak for en sjov og dejlig blog.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anonym

   Min pige er snart 9 mdr og det har også været svært at få mad i hende. Har dog lige fundet løsningen med havregrød og banan efter hun blev lidt ældre (startede ud med hirsegrød som hun var glad for). Det elsker hun og så tilsætter jeg fx lidt broccoli, majs eller en anden grøntsag men kun lidt så smagen ik er så gennemtrængende. Har du prøvet havregrød? Det er hårdt arbejde. Både med amning og med alt det mad man laver og smider ud :/

   Synes da hun lyder til at have en fin vægt. Det er så forskelligt hvad babyer vejer. Kender to hvis babyer har fået flaske ( de er også snart 9 mdr) og de vejer ca. 7 kg nu. Har så en anden veninde som ammer og hendes baby er ca. 6,5 mdr og vejer over 9 kg. Min egen vejer omkring 9 kg nu og hende ammer jeg. Men ja, så længe baby er glad og trives er det det vigtigste. Vi tjekker bare at hun lige så stille tager lidt på hver uge/hveranden uge. Det er så udmattende at høre på andre som er så belærende ifhl. til hvad der er rigtigt og forkert.
   PS. Vildt hun allerede kan kravle rundt. Min kan endnu ikke løfte numsen fra gulvet 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sille

  Hold op hvor bliver jeg sur, når jeg hører sådan noget. Jeg kan simpelthen ikke regne ud, hvad man som formål med at sende sådan en kommentar. Føj.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Din datter ser sund og GLAD ud, hvilket jo er det vigtigste. Jeg har et spørgsmål, som endelig ikke skal forståes negativt (jeg er blot en ung en på tyve, der intet ved og er nysgerrig), men hvordan kan det være, at du vil stoppe med at amme? Jeg spørger kun, da det er så “populært” at langtidsamme pt, så ville bare høre dine overvejelser herom 🙂 Og og og, kunne du måske lave et indlæg om det at være ung mor? Om det var planlagt eller hvordan det hele er gået?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anja

  Hej Lærke

  Bare husk at alle børn er forskellige, ser forskellige ud og spiser forskelligt! Er sikker på at Lilli My har sin helt egen og perfekte kurve og der dermed ikke er nogen grund til bekymring. Min datter fik flaske fra 5. uge og har også hele tiden været en lang og slank tøs (har selv fået samme kommentar med på vejen, og det er RØV irriterende).

  Noget helt andet så fik jeg ved madopstart nogle gode råd med på vejen, som jeg lige vil give videre (ved ikke om I har forsøgt jer med det). Min datter ville heller ikke spise det grød og mos jeg selv lavede, men så nævnte sundhedsplejersken for mig, at købegrød og -mos er mere tiltalende for nogle børn, så det forsøgte vi i et par måneder og vupti så spiste barnet med stort velbehag 😀 Man kan få super mange gode og økologiske varianter, var ikke selv så glad for at skulle give min datter det i starten, da jeg gerne ville give hende hjemmelavet mad, men gik med hvad der nu virkede 😉

  Jeg håber det kan bruges – du er en skide sej mama!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille

  Øv en kommentar, det er sådan nogle man skal børste af, min datter blev fuldammet til 8 mdr, da hun også nægtede alt andet mad, prøvede også grød osv, hun er 13 mdr nu og hun spiser heller ikke det vilde, hun spiser kun et fuldt målid om dagen og det er morgenmad, der spiser hun en hel skål fyldt med banan/vanilje havregrød resten af dagen små spiser hun kun.
  Jeg ammer dog stadigvæk, især nu hvor hun er begyndt i vuggestue, er det så meget tryghed at komme hjem og blive ammet, så kan slet ikke forstille mig at tage det fra hende endnu.

  Må man spørge hvorfor du vil stoppe med at amme, man siger jo normalt flaske eller amning til 1 år?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Ved du hvad, der vil altid være nogle, som har travlt med alle andre, kun for at hævde sig selv. Og det er ikke sejt, det er ikke andet end totalt dårlig stil.
  Du stråler, din baby ser glad og veltilpas ud – du gør det hundrede procent lige præcis sådan, som du bør for lige præcis din baby.
  Hav en dejlig søndag!

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

HVAD SKER DER?!