10 ting, du (højst sandsynligt) ikke vidste om mig

SKAL VI FINDE OS I ALT? BLOGGING OG HATE

img_5149
De sidste par uger har jeg overvejet, om jeg skulle lave det her indlæg. Flere gange har jeg skrevet det, men slettet igen. Men nu gør jeg det. First: Let me make it clear: en (PERSONLIG) blog er et sted til personlig udfoldelse og holdninger. Det er ligesom det, jeg altid har gjort. Det har aldrig været meningen, at det skulle være et sted, hvor alle skulle føle sig enige, eller jeg har skulle være bange for at træde nogen over tæerne. Det er min blog. Mine holdninger. Så hvorfor overhovedet bruge tid på at være uenig – altså, med at fortælle mig, at du er uenig?

Det er en grim tendens, at vi har brug for at alle skal være enige i, hvad vi tænker. For det skal alle ikke. Og det er alle ikke. Jeg er generelt et ganske rart menneske, som aldrig har ønsket nogen noget ondt. Er det ikke nok for dig? Har du brug for at føle dig bedre end mig? Fint. Det er du måske også. Og måske ikke. Men jeg har virkelig brug for, at du holder dig væk, hvis Du har sådan nogle tanker om mig. Altså, de tanker, der helt seriøst tror, at jeg prøver at ramme nogen i mine indlæg. At jeg er så dårligt et menneske, at jeg ønsker andre det ondt.

Hvorfor har vi brug for at rette på hinanden og komme med grimme anklager, hele fucking tiden?

Jeg har altid forsøgt at holde en god tone herinde. En god tone, med et strejf af ironi. Det er tydeligvis ikke alle, der altid forstår ironien, men lad nu det ligge. Men nu er jeg faktisk træt af at være sød og holde en rolig tone. Jeg er så pisse træt af jer, der sidder derude, og brokker jer. Hele tiden. I, der har brug for at hakke på mig, skrive onde kommentar, og hate på mig. For hold kæft, hvor har jeg fået meget hate igennem min tid på bloggen. Det startede da jeg var 14, og jeg kan ikke huske, hvor mange gange, det har fået mig helt ned i kulkælderen. Hvor mange gange, jeg har grædt over, at I har kaldt mig ting, truet mig, fortalt mig, hvilket menneske, jeg er. For jeg var bare en usikker teenager. Og jeg kunne ikke holde til det. Når man vælger at lukke så mange mennesker ind i sit liv, som jeg gjorde, så kan man selvfølgelig ikke regne med, at alle er enige i, hvad man tænker.

Men til dig, der skrev til mig, da jeg var 14, at du ville ønske, jeg var død. At jeg var et forfærdeligt menneske, og at det var utroligt, at jeg kunne leve med mig selv, efter at have gjort min familie ondt ved at have min spiseforstyrrelse.

Til dig, der truede mig på mit liv, og desuden skrev, at du ville slå min familie ihjel om natten, imens jeg sov.

Til dig, der skrev, at jeg var blevet tyk, og man ikke skulle tro, jeg havde haft anoreksi nogensinde.

Til dig, der skrev, at jeg ville blive en dårlig mor.

Til dig, der kaldte mig en egoistisk, selviscenesættende bitch

Hvad ved du egentlig? Og hvad giver dig ret til at kommentere på mit liv?

For du har ikke ret. Du har ikke ret i dine antagelser, men mest af alt, så har du ikke ret til at udtale dig om de her ting. Hvad fanden bilder du dig ind?

Hvis du virkelig har brug for at brokke dig, så kig dig selv i spejlet og brok dig lidt over dig selv. Eller fortæl dig selv, hvor smuk og dejlig du er. Eller børst dine tænder. Gør, hvad du har lyst til, og ikke hvad alle andre vil have, du har lyst til. For det er sgu kun dig selv, der bestemmer og vurderer det.

Jeg vil gerne lige slutte af med at sige, at indlægget her ikke er myntet på alle jer, der læser min blog, men på de, der føler trang til at finde noget at brokke sig over.

Jeg er træt af det. Jeg bliver ikke længere ked af det, som jeg gjorde før. Nu bliver jeg bare sur. Irriteret. Mopset. TRÆT. Jeg har valgt at dele rigtig meget af mit liv. Rigtig, rigtig meget. Og så står man lidt i skudzonen. Men husk nu, at jeg ikke er en maskine. Det er altså et menneske, der sidder på den anden side af skærmen. Et menneske med hjerne og hjerte som dig, og som ønsker alle det bedste.O g desuden også et menneske, som du slet ikke kender i virkeligheden. Selvom jeg deler meget herinde på bloggen, betyder det altså slet ikke, at I kender alt til mig. Et menneske, som endelig er voksen nok til ikke at lade jeres kommentarer såre mig. Men sådan har det ikke altid været. Min mor og far har trøstet mig så mange gange efter jeres lede kommentarer. Og nu ved jeg jo godt, at det ikke er mig, der er noget galt med. Men tænk på alle de år, jeg har ladet mig påvirke af nogle af de mennesker, der læser med, bare for at disse/hate. Hvor er det vildt, altså.

Det var bare det. Virkelig rart at komme ud med. Jeg føler ikke, jeg skal forsvare mig selv, og det er bestemt ikke derfor, jeg laver indlægget. Det er fordi jeg ikke orker det mere. Og fordi, jeg synes, at I skal vide, at jeg også er et menneske, som bliver ked af det. Og fordi det har været pisse hårdt at være blogger, da jeg var yngre. Hold nu op, hvor fik jeg meget hate. Og jeg holdt fast i det. For jeg elskede det. Og jeg har hjulpet virkelig mange piger igennem spiseforstyrrelser via bloggen. Besvaret mails, sms’er, kommentarer og facebook-beskeder, både om spiseforstyrrelser, depressioner, at være særligt sensitiv OG at være ung mor. Og det er i bund og grund derfor, jeg gør det. For at hjælpe. For at dele. Og fordi jeg godt kan lide det.

Hav en dejlig aften.

35 kommentarer

 • Kirstine

  ÅH hvor jeg dog virkelig ikke bryder mig om når bloggere kommer med den type indlæg, du vælger st være offentlig, du vælger nogle relativ markante holdninger, hvis ikke man skal kunne kommentere på det, hvordan skal vi som samfund sp udvikle os ? At man ikke er enig med dine holdninger. Betyder selvfølgelig ikke man skal sige du er en dårlig mor eller du er tyk. Men man behøver for Gud heller ikke være enig eller men man kan dog forhelvede ikke bare mene alt skal være fryd, så kunne du jo bare lade være med et blogge, hvis du elsker det så meget, må du tage det sure med det søde for mødrene i vuggestuen eller børnehaveklassen bliver ikke nemmere., og vi andre tager også slag når vi er på arbejde.. ja det er hårdt men det er det for alle.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Migoglillimy

   Du virker virkelig som et super negativt menneske. Nej, vi skal da ikke bare finde os i, at folk bliver mere og mere sure, dumme eller onde rundt omkring os. Det er jo netop det, jeg helst vil undgå. Du har på forhånd givet op og accepteret, at folk ikke bliver nemmere. Jeg beder virkelig for menneskeheden, og at vi bliver mere positive, imødekommende og forstående mennesker. Jeg håber sådan. For så naiv er jeg. Og jeg har aldrig bedt folk om at være enige. Men folk kigger seriøst med loop efter noget, de kan brokke sig over i mine indlæg, og det er simpelthen for åndssvagt.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nanna

   Kirstine, det virker ærlig talt som om du ikke har læst indlægget, eller i så fald ikke forstået det.
   Der er fandme da forskel på ikke at være enige og så true nogen med at slå deres familie ihjel – det er i øvrigt ulovligt. Og desuden skriver lærke heller ikke at vi altid skal være enige, men det mindste man kan gøre er sgu da at debatere ordentligt og holde en god tone.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nanna

   Den gyldne regel burde nok bare være at hvis man ikke har nosser til at sige den slags lort til folk i virkeligheden, så skal man heller ikke gøre det online! Det er der desværre mange der glemmer.
   Forstår virkelig heller ikke de negative kommentarer her – det kan virkelig ikke være rigtigt at bare fordi man fortæller noget om sig selv så må folk gerne svine en til. Sådan foregår det sgu da heller ikke ude i virkeligheden, der taler man da ordentligt. Men selvfølgelig også nemmere at svine til på de sociale medier hvor man kan sidde længe og tænke over et rigtigt godt og
   ondskabsfuldt comeback, jesus.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sophie

  Du er et godt menneske Lærke. Husk det. <3 Ligemeget hvad kommentarerne siger.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Migoglillimy

   Det er jeg sikker på, du også er <3 Du er altid så sød herinde! God aften og kæmpe knus til dig!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Laura

  Er slet ikke enig i Kirstines kommentar. Bare fordi man deler sit liv online, så er det ikke ensbetydende med at man skal finde sig i at folk skriver at de vil komme og slå din familie ihjel? I min verden er det virkelig en helt forkert holdning at have?! Jeg har læst med virkelig længe og kommenterer sjældent. Men jeg beundrer dig virkelig meget Lærke! Den måde du står ved dig selv og dine værdier og holdninger på er virkelig beundringsværdig! Jeg har også altid gerne ville være ung mor, men føler ofte at det bliver “påduttet” mig at “man skal huske at få sig en uddannelse først”. Nu ved jeg, at hvis det en dag skulle ske, så skal det at jeg er “ung” ikke definerer hvordan jeg bliver som mor.

  Næste gang du får en dårlig kommentar så husk på at der sidder mange derude som mig, der sjældent kommenterer, men som synes du gør det SÅ godt. Jeg er så glad for at du deler ud af dine erfaringer og du har ofte rykket til mine holdninger og fordomme.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Migoglillimy

   Mange, mange tak, Laura. Det betyder virkelig meget med sådan en fin kommentar <3 JEg håber, du får en dejlig aften! Kram <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emelie

  Ej, hvor var det bare et ærgerligt indlæg at klikke ind på. “Jeg er så pissetræt af jer, der brokker jer hele tiden” – okay, Lærke. Manglede du læsertal på bloggen, siden du havde brug for at smide det her indlæg ud i forum? Har du overvejet, at størstedelen af de indlæg du laver, når der sjældent kommer nogen fra dig, handler om, hvor meget andre hader på dig? Helt seriøst. Måske skulle du bare lade være med at blogge, for du er virkelig en ringe én af slagsen.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Migoglillimy

   Woow, der er vidst én, der har fået det forkerte ben ud af sengen i dag! Det er jeg sgu ked af, du tænker. Jeg tror faktisk ikke, ret mange mennesker hader mig. Slet ikke. Og slet ikke de, der kender mig. Men hvis det er sådan, du læser mine indlæg, er det lidt ærgerligt for dig. Hav en dejlig aften <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emilie Vintersborg

   Hvis hun er så ringe og du stadig læser med, siger det så ikke mere om dig Emelie? “Helt seriøst”.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emma

  Alle dine blogindlæg læser jeg, skriver nu aldrig kommentarer, men det gør jeg nu !Jeg er vild med din blog, og hvis man ikke er, kan man jo bare lade vær med at læse den.
  Tak for nogle gode indlæg, ja jeg ville elske hvis der kom flere, men hva faen man kan jo heller ikke skrive indlæg hver dag….
  fra mig der elsker at følge med på bloggen

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Migoglillimy

   Tak for kommentaren, Emma <3 den betyder meget! Hav en virkelig skøn aften!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Caroline

  Jeg er selv højt sensitiv, og jeg har selv lidt af en spiseforstyrrelse. Jeg synes lige du fortjener at vide, hvor pisse sej du er. Elsker at følge med på din blog. Jeg forstår om nogen hvordan du har/havde det med folks kommentarer, og hvor ondt det kan gøre. Tror egentlig bare de mest har brug for et kram, for det må være deres egne mindreværdskomplekser og jalousi over din ærlighed, som får dem til at agere som de gør!
  God aften og forsæt endelig med at skrive!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Migoglillimy

   Det er jeg ked af at høre, Caroline 🙁 men virkelig glad for at høre, at du godt kan lide at følge med, og at du synes, jeg er sej. Det betyder meget! Og du har jo helt ret i det med, at de nok mest har brug for et kram! Hav en virkelig dejlig aften <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  NEJ, du/vi skal naturligvis ikke finde os i alting! jeg er fuldstændig uforstående overfor, hvorfor DU har været udsat for dette, samt hvorfor de bliver VED med at kommenterer – og så på dette indlæg, jesus…
  Du gør det så godt – kæmpe fan!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Kære Lærke,

  Jeg kommenterer aldrig på blogs, men kan ikke lade være med at knytte en kommentar her. Jeg har fulgt din blog i rigtig mange år efterhånden, og vil bare give dig det største skulderklap for dette indlæg. For hvor har folk bare været ubehagelige og tarvelige og generelt over grænsen. Du har været så fin til at håndtere det, men synes det er SÅ fedt at du endelig bare siger “fuck jer” og poster dette indlæg. Vil mest bare af alt sige kudos til dig og at jeg i hvert fald synes du er for sej.
  Kh Maria

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Migoglillimy

   Tak for skulderklappet! Og kommentaren! Det betyder meget. Hav en dejlig dag! <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emilie

  Skide godt indlæg! Du er så sej Lærke 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nanna

  Jeg har aldrig kommenteret, men bliver lige nødt til at give dig et stort klap på skulderen. Virkelig stærkt indlæg Lærke. Vi skal netop ikke finde os i alt og det kan alle lære noget af.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Elisabeth

  Det er ikke kun mennesker, der kommer med deres mening i det offentlige rum. Jeg arbejder i H&M på deltid mens jeg studerer, og vi må virkelig stå model til meget. Men vi kan desværre ikke enten lukke skærmen ned eller svare igen. Vi er nødt til at tage det med et smil, og så ellers bagefter gå ud bagved og stå at græde. Det er så frygteligt, at folk tror de kan sige de mest nedladende og ondskabsfulde ting til folk, bare fordi de gør deres job eller ytrer deres mening. Jeg har oplevet at blive skældt ud, fordi jeg ydede service ud over det sædvanlige. Hvor er det lige jeg gør noget forkert, som gør, at mennesker åbenbart mener det er korrekt at skælde ud?! Jeg er meget sårbar og kan hurtigt føle det som et angreb på mig selv, men det kan ikke være rigtigt, at man er nødt til at gå ud og stå at græde, fordi mennesker snakker så grimt til én. Folk tænker ikke på, at de altså snakker til et menneske. Og når de ikke samler det op, som de taber på gulvet, men i stedet for bare sparker det ind under et stativ, burde de tænke over, at det altså er et menneske, der har stået op de sidste 8, hvis ikke mere, timer, der må samle det op. Og det er jo ikke første gang i løbet af den dag. Så efter min lange smører, er det jeg prøver at sige, at vi møder ikke ind sure, men må stå model til så meget i løbet af en dag, at det altså tærer på humøret. Fuldstændig ligesom, at du ikke kan blive ved med at feje det hen, men i den grad bliver påvirket.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Migoglillimy

   ØJ, det lyder virkelig ikke sjovt! Jeg tror virkelig aldrig, jeg ville kunne klare sådan noget. Folk er så modbydelige. Jeg ville nok bare blive omme bagved og tude hele dagen!Du er sej! Og det fortjener ingen <3 Hav en dejlig aften!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Amanda Olivia

  Du skal nemlig ikke finde dig i alt! Og selvfølgelig er det okay at sige fra, også selvom at man er blogger. Det skal vel ikke være sådan, at hver gang man viser noget af sig selv, så det okay for andre at svine en til. Dem så gør det var ikke veninder jeg ville har ude i det virkelige liv.

  Jeg er en af dem, som er blevet meget inspireret af din mor-rolle. Du har vist at man sagtens kan være en sej og overskudsagtig ung mor, og at ikke alle er som dem fra De unge mødre. Jeg drømmer selv om en familie i en ung alder, og der er du god at spejle sig i.

  God dag til dig!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Migoglillimy

   Mange tak, Amanda! Det betyder virkelig meget <3 Hav en skøn aften!!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Der findes utroligt mange tosser derude. Jøsses.
  Men heldigvis og gudskelov mange flere skønne af slagsen <3

  – A

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maja

  Lærke, uanset hvad… Så må du aldrig tvivle på, at du er god nok, som DU ER.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sidsel

  Fuldt ud respekt for din hudløse ærlighed og den måde du håndtere det på!
  Syntes faktisk at det indlæg talte lidt til os alle sammen, selv os som forguder den person du er!
  En god opsamling til os alle om at vi ikke er ens og heller aldrig bliver det. Og derfor kan vi ikke tillade os at rette eller nedgøre andre folks væremåde!!
  Min dybeste respekt for de fanatisk personlig indlæg du laver! Et fantastik forbillede:)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line Hede

  Respekt! Din positive og forstående måde at se andre mennesker på, imponere mig. Jeg er selv opvokset med det syn på andre – at alle mennesker er gode. Det tydeligvis ikke alle der er sådan, og det ses mere og mere, når folk kan gemme sig bag en skærm og være modbydelige!! Hvis man ikke har noget pænt at sige, så hold munden lukket! Jeg har fulgt bloggen/snap/instagram det sidste år – fantastisk person der sidder bag, og jeg elsker at følge dit liv og familie. At jeg ikke er enig i alt, gør os forskellige, og forskellighed er godt, og får os til at tænke anderledes. At det ikke er alle der kan se og acceptere at andre må være anderledes end dem, er deres eget egoistiske problem. Men ligesom dig, undre det mig gevaldigt at ondskab er vejen frem, for at makkere dem selv som det “bedre” menneske de er. Jeg forstår det ikke, men håber på der findes masser af mennesker der har det på samme måde som os. Bliv ved og lad dig ikke gå på af de få der ikke bryder om dig.
  Første kommentar jeg vidst har givet – men den var særdeles nødvendig, for at lægge det negativitet ned .. God weekend!

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

10 ting, du (højst sandsynligt) ikke vidste om mig