MANDAGSOUTFITTET

“I bloggere får jo også alt”

p9130150 p9130152

Jeg stødte på en bekendt hér den anden dag. Vi snakkede om mit job som blogger. Og som samtalen skred frem, gik det op for mig, hvor lidt, mange mennesker egentlig ved om det her blog-halløj.

Nogle danske bloggere lever af blogging. Laver simpelthen ikke andet. Men hold kæft, hvor skal man knokle, for at komme dertil! Min storesøster er fuldtidsblogger, og er hamrende dygtig til det. Nogle af jer, der kender hende, vil måske tro, at det er “piece of cake”, det hun laver, men hold da op, hvor tager I fejl, hvis I tror det. Marie har aldrig fri. Hun laver indlæg, tager billeder, laver sponsorerede posts, tager til events, svarer på kommentarer og så videre, døgnet rundt. Og det kræver virkelig meget tid og engagement.

Jeg blogger jo mest for sjov. Jeg bruger ikke 100 år på at finde den perfekte location til at tage outfitbilleder, men jeg skriver lige fra hjertet.

Jeg tror, den største misforståelse i blog-universet er det dér med sponsor-gaver. Ja, vi får somme tider tilbud fra kunder, som ønsker at give os gaver og så skal vi til gengæld skrive om deres produkt på bloggen og instagram. Men det siger man ikke bare ja til. For der skal forhandles rigtig løn igennem Bloggers Delight, og det er en længere process, og altså ikke bare noget, man gør. Desuden er der en masse regler og retningslinjer, som skal følges, når man laver sponsorerede indlæg. Nogle gange kan jeg godt reklamere for et produkt, jeg synes er rigtig godt. Men det betyder på ingen måde, at det er sponsoreret, men simpelthen bare, at bloggen er et sted, hvor jeg fortæller om mit liv, og hvad jeg kan lide (og ikke lide). Hvis et indlæg er sponsoreret, bliver det markeret med “sponsoreret indlæg” eller “reklame”.
Jeg får heller aldrig gratis mad, når jeg er ude – det vil jeg også gerne lige melde ud.

Nå, men jeg håber, jeg lige har fået forklaret (kort), hvordan og hvorledes det fungerer med det her bloggeri. Vi tjener i forhold til, hvor meget vi arbejder. Ligesom alle andre. Blogger man meget, tjener man meget (ihvertfald mere, end hvis man ikke blogger meget, daaaah). Jeg selv tjener meget forskelligt. Men ikke mere, end hvad et deltidsjob i netto ville give.
Og ja, vi får også nogle sponsorgaver en gang i mellem. Men vi bruger også mange timer på at lave et indlæg, så når man ikke får en timeløn, som man ellers gør, når man arbejder, synes jeg også det er fortjent.

BUM.

1 kommentar

  • Jeg har selv prøvet at drive en lille blog, bare på hobbyplan, det er godt nok meget mere end man regner med! Lige fra at skrive indlæg, tage billeder og så alt det der ligger bag med opdateringer etc etc 🙂 Men det ville være fedt at kunne leve af!

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

MANDAGSOUTFITTET