HVORDAN SER VORES BØRNS FREMTID UD?

ER DET FORKERT, NÅR VI VISER VORES BØRN PÅ SOCIALE MEDIER?

img_4788
Jeg tror vidst ikke, I bliver chokeret over mit svar til dette spørgsmål. Men jeg vil nu alligevel uddybe mit svar.

For at besvare spørgmålet: Nej, jeg synes ikke, det er forkert at vise sine børn på de sociale medier.
Så længe, børnene ikke selv protesterer, ser jeg absolut intet problem i dette. Lige nu er Lilli så lille, at hun ikke kan fortælle mig, om hun vil være på min instagram, blog, facebook og snapchat, og derfor kommer hun ud på internettet. Jeg deler glædeligt billeder af min smukke datter, og jeg elsker, når andre mødre gør det samme. Jeg kan dog sagtens forstå de, der ikke gør. Men nogle begrundelser er jeg slet ikke enig i. Nogle mødre poster nemlig ikke billeder af deres børn, fordi de mener, at børnene kan blive mobbet med billederne, når de bliver ældre.

Jeg synes, det lyder vildt. Jeg har selv postet en del billeder af mig selv som barn gennem tiden. Jeg elsker at se gamle billeder, fra jeg var barn, og jeg elskede også at se billeder, da jeg var lille. Jeg ville faktisk have ELSKET, hvis der lå nogle billeder og minder, fra jeg var baby/barn på nettet nu, så man ikke altid behøvede at tage de gamle fotoalbum frem.

Jeg tror bestemt ikke, Lilli (eller nogle andre) kommer til at blive drillet i skolen, fordi der ligger billeder af dem på nettet fra de var søde og nuttede babyer/børn. Så længe, vi som forældre, selvfølgelig overvejer, hvad vi lægger op af vores børn. Jeg kunne aldrig finde på at skrive noget “pinligt” om Lilli, når hun bliver ældre, og jeg kunne heller ikke finde på at lægge billeder ud af Lilli nøgen. Selvom jeg synes at det er sindssygt, at man skal holde sig fra det. For det er jo bare en lille, uskyldig baby. Men okay – det er fint nok. Og det gør jeg ikke. Det kunne jeg faktisk aldrig finde på. Hvad jeg til gengæld GODT kunne finde på, var at lægge søde billeder ud af mit endnu sødere barn. Så det gør jeg. Men jeg respekterer også de, der ikke har lyst til det. Så længe, de accepterer, at det er et personligt og individuelt valg, som jeg har truffet.

Nå, men det var vidst i bund og grund det, jeg ville sige. Lige som alt andet, der omhandler børn, er det lidt af et følsomt emne. Men nogle af jer spurgte om min holdning, og hér er den.

11 kommentarer

 • Lykke

  Jeg synes det er hyggeligt at se billeder af andres babyer og børn, og jeg respekterer din holdning til emnet.
  Dog memer jeg at det barnets egen accept eller manglen på samme, som dette emne egentlig handler om. Du skriver: ‘Så længe børnene ikke selv protesterer, ser jeg absolut intet problem i dette. Lige nu er Lilli så lille, at hun ikke kan fortælle mig, om hun vil være på min instagram.’ Deri mener jeg at dilemmaet ligger, altså børn i dag giver ikke samtygge til at der ligger billeder af dem på nettet(for evigt), skal de ikke, når de er gamle nok, have lov til at træffe det valg selv?

  Jeg er ikke selv mor endnu og ved ikke hvad jeg kommer til at gøre med baby-billeder og de sociale medier, men det er en ny verden udenfor de fysiske fotoalbum, hvor der medfølger nogle etiske dilemmaer, som vi alle må overveje 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lykke

  Jeg synes det er hyggeligt at se billeder af andres babyer og børn, og jeg respekterer din holdning til emnet.
  Dog mener jeg at det barnets egen accept eller manglen på samme, som dette emne egentlig handler om.
  Du skriver: ‘Så længe børnene ikke selv protesterer, ser jeg absolut intet problem i dette. Lige nu er Lilli så lille, at hun ikke kan fortælle mig, om hun vil være på min instagram.’ Deri mener jeg at dilemmaet ligger, altså børn i dag giver ikke samtygge til at der ligger billeder af dem på nettet(muligvis for evigt), skal de ikke, når de er gamle nok, have lov til at træffe det valg selv?
  Jeg er ikke selv mor endnu, og jeg ved ikke hvad jeg kommer til at gøre med baby-billeder på de sociale medier, men det her er en ny verden udenfor de fysiske fotoalbum, hvor der medfølger nogle etiske spørgsmål, som vi alle må overveje 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lykke

  Jeg synes det er hyggeligt at se billeder af andres babyer og børn, og jeg respekterer din holdning til emnet.
  Dog mener jeg at det barnets egen accept eller manglen på samme, som dette emne egentlig handler om.
  Du skriver: ‘Så længe børnene ikke selv protesterer, ser jeg absolut intet problem i dette. Lige nu er Lilli så lille, at hun ikke kan fortælle mig, om hun vil være på min instagram.’ Deri mener jeg at dilemmaet ligger, altså børn i dag giver ikke samtykke til at der ligger billeder af dem på nettet(muligvis for evigt), skal de ikke, når de er gamle nok, have lov til at træffe det valg selv?
  Jeg er ikke selv mor endnu, og jeg ved ikke hvad jeg kommer til at gøre med baby-billeder på de sociale medier, men det her er en ny verden udenfor de fysiske fotoalbum, hvor der medfølger nogle etiske spørgsmål, som vi alle må overveje 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katrine

  En holdning, jeg er enig med dig i. Det er hyggeligt og dejligt at kunne vise sit barn frem. Hvis jeg må spørge om noget, har du så nogensinde overvejet, om du delte for meget af dit barn? Tænkt, at dine følgere måske var lidt ‘trætte’ af det? Forstå mig ret, man bliver tit mødt af nogle, der tænker, at mødre tit godt lige kunne slappe af med at vise billeder af deres børn hele tiden. Har du haft overvejet det? Eller er det ‘bare ærgerligt – her er min underskønne unge’? (For hun er virkelig en skøn unge!)

  Selv har jeg det sådan, at når jeg selv får børn (og det kan da sikkert nå at ændre sig), så skal de da deles på sociale medier, men samtidig med en vis måde. Jeg tror bare altid, at man selv synes, at man har verdens dejligste barn (og sådan skal det da også være), og at det er mere for ‘min egen’ skyld, at jeg deler de billeder, end det er for andres skyld.

  Jeg håber, du kan følge mig. Det er bare noget, jeg tit har tænkt over. Og så er det simpelthen bare så rart at høre din mening om hele ‘mor, far og børn’-konceptet.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Migoglillimy

   Jeg har faktisk godt overvejet det – så det er et godt spørgsmål! Og netop derfor er det kun på instagram, jeg deler alle mine mange baby-billeder. Facebook kommer der et enkelt billede op engang i mellem, men instagram er dér, jeg holder min primære Lilli-spam! For der bvælger folk jo selv, om de vil følge med, eller ej.

   Men du har helt ret! Gode tanker – også nogle, jeg selv har haft 🙂

   Håber, du får en dejlig dag <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maja

  Tak for dit indlæg. Dine refleksioner giver fin mening, og jeg er fuldstændig enig med dig. Jeg har længe haft et spørgsmål, som jeg selfølgelig på forhånd godt kan forstå, hvis du ikke ønsker, at forklare dig etc. Sagen er den, at du sidste år, lagde et foto ud på din Instagram, hvor din syge/ måske endda på det tidspunkt, døde bedstefar lå, og hvor man kunne se hans ansigt plus dig selv og Marie siddende ved hans side. Personligt har jeg været en smule uforstående overfor dit valg af, at dele det med os læsere/følgere, for hvad nuhvis din bedstefar ikke brød sig om, at vi andre fremmed skulle se ham i den tilstand, på de sociale medier?!.. så mit spørgsmål til dig lyder: hvad for nogle overvejelser gjorde du dig dengang i forhold til ham, og dig selv, da du valgte, at dele billedet med os? 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Migoglillimy

   Min farfar havde fået konstateret terminal cancer, og han var syg på billedet. Men ikke død – han døde første en måned senere. Jeg delte billedet, fordi det var et godt minde i mit hoved. Vi var glade, og jeg havde lige vist ham de første scanningsbilleder af Lilli 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • A

   Jeg kan godt huske det billede, og husker selv, at jeg blev super forarget over det, NETOP fordi jeg troede, at han rent faktisk var død. Content på nettet kan så nemt blive misforstået, så på en eller anden måde ville jeg ønske, at vi havde vidst det du skriver her – at han ikke var død!😊

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Maja

   Tak for dit svar. Det giver mening! 🙂 håber I får nogle gode måneder trods savnet af din far.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lykke

  Jeg skrev et indlæg i går aftes, er det mon gået tabt, eller har du valgt ikke at godkende det? 🙂
  Mvh Lykke

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Freya lynn Coriand

  Hun er også bare mega cute!

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

HVORDAN SER VORES BØRNS FREMTID UD?