FØRSTE JUL SAMMEN SOM FAMILIE

EGOIST ELLER REALIST?

img_3917
Okay, nytår: Lige om hjørnet. 2016 er snart ovre, og det har været mit mest begivenhedsrige år, nogensinde. Jeg har været gravid. Jeg har været på ferie med Kristoffer. Jeg er blevet mor. Jeg er flyttet i hus. Jeg har endelig fundet mig selv. 2016 har uden tvivl været det bedste år, nogensinde. Og hårdeste – bestemt!

Jeg har aldrig behøvet at lave andet end bare være mig. Jeg har været en egoist – som så mange andre, unge mennesker. Og at være en egoist er så absolut okay. Og jeg har nydt godt af at være mere eller mindre egoistisk i 20 år af mit liv. Men den dag der var to streger på graviditetstesten, ændrede hele min verden sig. Jeg havde nemlig ikke længere kun mig selv at tænke på. Jeg havde et lille liv i min krop. Jeg kunne ikke længere fylde mig med alverdens parfumer, farve mit hår, som jeg havde lyst, drikke alkohol og så videre. Jeg skulle nemlig passe på det lille liv i min mave. Lige siden den dag – den 23. november 2015 – har jeg tænkt på Lilli alle 24 timer i døgnet. Jeg har passet på hende, givet hende mad, trøstet hende, puttet hende, leget med hende, fået hende til at grine og elsket hende ubetinget.

Men nu er det altså min tur til at være egoistisk. Jeg har nemlig overvejet mine nytårsplaner i over et halvt år nu. Burde jeg blive hjemme med Lilli? Eller burde jeg takke ja til tilbuddet om at feste i København med min søster, hendes kæreste, min kæreste og andre venner? Først sagde jeg ja! Men så blev Lilli født, og jeg kunne ikke bære tanken om at skulle være væk fra hende i mere end 10 minutter. I næsten 5 måneder, har jeg været sammen med Lilli nærmest non-stop – og det elsker jeg jo. Men på den anden side, så tror jeg virkelig, jeg har godt af at komme ud. Gøre mig fin til nytår – drikke champagne, spise god mad og feste med nogle af mine favorit-mennesker. Så det gør jeg altså. Og er jeg så en egoist – eller en realist? For jeg e nødt til at være realistisk:Hvis jeg skal være hjemme med Lilli HVER dag i hele min barsel – altså et helt år – så bliver jeg jo vanvittig.

Derfor er min beslutning altså landet på at jeg tager afsted til nytår. Mine forældre skal passe Lilli sammen med flere af deres bedste venner. Og hun kunne ikke være i bedre hænder. Desværre er Lilli ikke så god til flaske, da jeg jo ammer hende. Jeg håber dog at hun vil tage flasken lige netop den dag. Sundhedsplejersken har heldigvis sagt god for at jeg tager afsted, og har sagt, at Lilli nok skal spise, når hun er sulten nok. Ellers må hun jo få mælken i en kop i stedet. Og grød kan hun heldigvis også spise.

Lige nu glæder jeg mig ihvertfald helt vildt til ENDELIG at komme ud. Og jeg er meget spændt på, hvordan aftenen og natten bliver, uden min Lilli.

15 kommentarer

 • Julie

  Hvor er det da helt fantastisk !! og dejlig med den beslutning! kom ud og fest, det har alle brug for i nu og næ ! du SEJ !

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Migoglillimy

   HAha, hvor er du bare sød, altså! Du er fandeme selv sej at skrive sådan en kommentar og gøre mig i godt humør!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Charlotte

  Det fortjener du da også bare søde Lærke. God jul og godt nytår til dig og din familie. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Josefine

  Dét synes jeg virkelig du har fortjent! At være mor er jo at gå en lille smule på kompromis med sig selv hver dag og selvom det selvfølgelig er det hele værd, trænger man altså også til at tage pænt tøj på (uden at tænke på om det er ammevenligt, haha), drikke sig fuld, danse og kysse med sin kæreste, uden at babyen pludselig kræver opmærksomhed – bare en enkelt aften engang i mellem. Og dagen efter er du jo tilbage til at være den bedste mor for Lilli. Hav en SKØN aften og nyd det for pokker! Kram og godt nytår herfra.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Migoglillimy

   Hvor er du sød, Josefine! Du har helt ret. Jeg glæder mig ihvertfald! 🙂

   Hav en mega skøn dag <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Kan du virkelig, med god samvittighed tage ud og feste, mens din 4 måneder gamle baby bliver passet?
  At være mor handler om at kunne til sidesætte sine egne behov. Hvis du har et behov for at feste og ikke dele din datters første nytårsaften med hende, er du måske ikke moden nok til at være mor?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Migoglillimy

   Lilli er 5 måneder den 3. januar. Og ja, det mener jeg bestemt godt, jeg kan. Hun er i de bedste hænder hos min mor og far, som ser hende næsten hver dag. Jeg har været sammen med hende hver dag, hver time i næsten 5 måneder. Lilli oplever jo ikke nytårs aften før om mange år, hun forstår jo ikke, hvilken dag det er 🙂 Men du er tydeligvis ikke selv mor, så du kan nok ikke sætte dig ind i det, hehe 🙂 Hav en dejlig dag!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • line

   Hvad har det med hvad at gøre, om jeg er mor? 🙂 Du skriver på et offetligt fora, og der står ingen steder at dette kommentarfelt udelukkende er for mødre? 🙂 Du skriver selv og stiller spørgsmålstegn ved om dit valg er egoistisk. Og det synes jeg! Jeg vil aldrig kunne lade min hjælpeløse baby, som er afhængig af mig blive passet, for at jeg selv kunne feste…Du skriver selv, at Lilli ikke vil tage flaske? Phew… Men heldigvis er min mening jo sekundær, for vi har alle forskellige måder at være mødre på, og ikke én er den rigtige…Men det skærer alligevel i mit hjerte.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Bella

   Sikke da noget vås! Ja, det må tydeligvis komme fra en som ikke er mor. Lilli og alle andre børn har også godt af, at være sammen med andre og blive tryg ved andre end hendes mor. Og nu virker det til at hun allerede er tryg hos hendes bedsteforældre, så den aften vil hun da nyde. Hun bliver et dejligt socialt barn, der ikke frygter andre mennesker.!

   Desuden synes jeg ikke det er egoistisk overhovedet. Lærke får en aften hvor hun kan være Lærke og ikke kun mor Lærke. Hun får en fornyet energi, som da også kommer Lilli til gode.

   Aldrig har jeg læst så nederen en kommentar og kan slet ikke se, hvad den skulle gøre godt for. Synes ikke der er noget konstruktivt i den overhovedet.

   Hilsen en pædagog og mor, som synes Lærke skal have sig en fantastisk nytårsaften i selskab med nogle unge mennesker. Ja, Lærke er mor, men stadig ung og hendes liv er jo ikke gået helt i stå fordi hun er blevet mor. Lilli lærer netop, at man både skal se andres, men også sine egne behov engang imellem, ellers kan man ikke blive ved med at hænge sammen. Mor eller ej! Du en god mor Lærke og du fortjener en god aften ude, helt uden dårlig samvittighed pga sådan nogle latterlige kommentarer. Godt nytår til dig. :-*

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Migoglillimy

   Du har ramt fuldstændig plet her! Og du har så evigt ret. Tak for forståelsen. Kys, og gode tanker til dig! Håber du får den dejligste aften! Godt nytår <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Det lyder som en god beslutning! God fest!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Tænker på din datter. Håber virkelig at festen er det værd. Det gør ondt i mit hjerte, at hun bliver nedprioriteret på sådan en dag.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Migoglillimy

   Min datter har jo netop godt af at komme lidt ud. Men jeg kender hende heldigvis en del bedre end nogle andre – særligt bedre end du gør 😉 og hun er dygtig til at være ude blandt andre mennesker. Godt nytår til dig!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

FØRSTE JUL SAMMEN SOM FAMILIE