STATUS PÅ PROJEKT HUS: STUEN

DET BLIVER NEMMERE

img_4048-1
Nu har jeg jo været mor i 4 måneder. Jeg er stadig lige vild med det – og jeg elsker det mere og mere for hver dag! At være mor er hårdt. Det er tidskrævende og så gør det altså et eller andet ved ens følelser. Man bliver blød på en helt ny måde.

Den første måneds tid hørte jeg kun ordene: det bliver hårdere, bare vent og se. Og jeg ventede. Og jeg så: og jeg må indrømme, at det er en værre omgang bullshit. Den første måned græd Lilli stort set ikke. Til gengæld kunne hun ikke andet end at skide og sove. Ærligt talt. Jeg var jo stadig helt vildt forelsket i hende, men hun kunne jo ikke rigtig andet end at være mega nuttet. Som månederne og ugerne går, ser man virkelig en kæmpe udvikling. Man tror det måske ikke, hvis man ikke selv er mor, men på de 4 måneder, jeg har kendt Lilli, har hun bygget sig en personlighed og hun mestrer nye færdigheder for hver uge der går.

Jeg bliver kun mere og mere forelsket i mit lille menneske. Hende som jeg har lavet. Hende som jeg har båret på i 9 måneder (ja, plus de 4 hun har været ude af min mave, ha)
Lilli er virkelig en dygtig baby. Og det synes jeg selvfølglig, fordi hun er MIN baby. Men hold kæft, hvor det bare varmer, når læger, sygeplejersker, venner og familie siger det. Når ens baby får ros er det næsten bedre end selv at få ros. For når du roser Lilli, så roser du nemlig mig som mor. Når Lilli følger sin udviklingsmæssige kurve – OG oven i købet klarer sig bedre end de fleste, er det jo også et tegn på, at JEG gør det rigtig som mor. For jeg er altså sammen med hende hvert sekund på dagen – ja, selv når jeg tisser.

Til alle jer heeelt nybagte mødre derude (eller de af jer, som er gravide) – så bare rolig! Ikke lyt til hvad alle de andre siger, men nyd at være forældre. Nyd, at se jeres babyer vokse sig store og stærke. Nyd, at jeres babyer måske er mere kede, spiser mindre, sover mindre eller græder mere i nogle perioder. Det er bare et tegn på, at de udvikler nye motoriske færdigheder. Når først jeres babyer kan lidt flere ting er de altså også lidt sjovere at være sammen med. Der er intet bedre end at få verdens største smil, når ens barn vågner klokken 3 om natten og er mega klar på leg. For det hele ender jo ud i en kæmpe grinekonkurrence – hvor jeg som regel vinder, fordi jeg ikke kan stå for Lillis grin.

Der findes virkelig intet bedre end at være mor. Nyd det nu – og giv andre lov til at nyde det, uden at give dem mareridt om, hvor hårdt det bliver en dag

3 kommentarer

 • Idun

  Selvfølgelig skal man aldrig skue fanden på hårene og antage at der altid venter en det værste lige rundt om hjørnet. Det er jeg enig i. Man skal nyde det, og være i det. Men selvom det bliver sjovere og federe at være mor i takt med at ens barn giver mere respons og bliver mere “levende”, så følger der altså også nogle ting med som gør at der kommer til at være udfordringer på et helt nyt niveau end man har med en baby. Nu har jeg en søn på 2,5 og en datter på 8 måneder. Og jeg kan hurtigt svare på, hvem der i aller højeste grad har mest personlighed, men jeg kan dælme også hurtigt svare på, hvem der giver de største udfordringer og hvem der virkelig får en til at rive sig i håret og tænke “for pokker, hvor kan det være hårdt at være mor”. Hint: det er altså ikke hende på 8 måneder. Heldigvis skal man jo bare leve i nuet og ikke tænke på den slags når det ikke er lig ens egen situation.

  Noget helt andet…. Hvad mener du med, at hun klarer sig bedre end de fleste? Jeg er helt med på, at man subjektivt set altid er mest vild med sin egen baby. Meeen.. Ligefrem at sige hun klarer sig bedre end de fleste andre er lidt vovet, vil jeg mene, i og med at alle udvikler sig i forskelligt tempo – og det har altså ikke noget at gøre med “hvem der er bedst”. Det er altså bare små babyer. Man har ikke ret meget indflydelse på, i hvilket tempo de lærer hvad. Og det er vel også lidt tidligt at sige, i en alder af 4 måneder? Fx har jeg en veninde hvis dreng gik i en alder af 9 måneder – min søn gik da han var 12 måneder. Men nu er de 2,5, og min søn snakker bedre end drengen. Børn er forskellige, og det skal de anderkendes for. Og det handler ikke om at den ene baby er bedre eller dårligere end den anden. Måske et provokerende svar, men jeg blev også provokeret af dit indlæg, fordi jeg synes det er helt vildt forkert at benævne nogle babyer som bedre end andre.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Migoglillimy

   Jeg mener blot, at Lilli vendte sig begge veje, da hun var 3 måneder, hun møver sig allerede frem, og fra hun blev 4 måneder, var hun allerede oppe i kravlepotiotion. Hun “snakker” mere end de fleste babyer på 4 måneder. Hun har haft tæerne i munden og hånden i halvanden måned. Hun har holdt sit hoved siden hun var 3 uger. Selvfølgelig bliver hun hele tiden bedre til det. Hun har grinet næsten hver dag, siden hun var 2 en halv måned gammel.

   SP har selv udtalt, at Lilli udvikler sig meget hurtigere end andre på hendes alder 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stinne

  Jeg synes den hårdeste periode er lige nu hvor hun kravler(7,5 måned) rundt og stiller sig op af alt! Man skal være over hende hele tiden! Jeg kan ikke sidde og nyde min kaffe uden at have et øje på hende og være klar til at fjerne hende fra noget eller sikre mig hun ikke falder 🙂 men kærligheden vokser hver dag og ved ikke hvordan jeg skal rumme den når hun er 20, hvis den bliver ved 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

STATUS PÅ PROJEKT HUS: STUEN