har I egentlig set mit nye hår?

Jeg brokker mig over folk, som brokker sig

image

 

 

Jeg synes at være stødt ind i en ny dille på instagram. Mødre, som brokker sig HELT VILDT. Sådan nogle mødre, som skriver, at de ikke elskede deres baby fra de blev født. Dem, som skriver, at de synes at det er hårdt hele tiden og altid og så videre. Og andre, som bare synes at det er herre sejt og modigt, når man står frem og siger, at man for eksempel ikke elsker sine børn hele tiden.

Noget, jeg også har bidt mærke i, er de negative ord, jeg møder på min vej, når jeg fortæller, hvor dejligt, nemt og fantastisk det er, at være blevet mor. Jeg hører næsten ikke andet end: “Bare vent”, “det bliver meget hårdere”, “Det fortsætter ikke sådan”, og så videre. Ved du hvad? Måske gør det! Og vær dog lidt glad på mine vegne.

Hvad er det lige for en trend? Det er åbenbart kun okay at synes det hele er noget lort. Selvfølgelig er det da okay at reagere sådan på at have fået børn! Der er virkelig intet, der er rigtig og forkert. Men hvorfor er det lige, at os, der har synes det har været det mest fantastiske fra day one, ikke får lige så mange rosende ord med på vejen? Hvorfor er vi ikke mega seje og gode mødre? Er vi ikke alle det, eller hvad? Jeg bliver faktisk en smule stødt. Jeg har selvfølgelig rigtig svært ved at sætte mig ind i de mødres tankegang, og jeg har faktisk rigtig ondt af dem! Ikke, at det er forkert, at de har det sådan, men det er da synd, ikke at elske sit barn, have det hårdt og være træt hele tiden! Det ønsker jeg ikke for nogen som helst! Så hvorfor er det lige, at de mødre får så mange opbakkende ord , og får at vide, at det er vildt sejt? De burde få at vide at DE er vildt seje, at selvom de har det sådan, så mestrer de mor-rollgn! Og at det er hamrende synd for dem! For det er det sgu da. Hvem ønsker ikke at have det let fra start?

Det skal lige siges, at dette ikke er en kritik af nogen som helst. Tvært i mod. Før du kritiserer mit indlæg og bliver sur – så gennemlæs det lige en gang mere. Jeg er ikke ude på at såre nogen. Det er jeg faktisk aldrig.

8 kommentarer

 • Rigmor

  jeg synes, det er synd for dig, søde, smukke Lærke, hvis du ikke har fået ros for at være en af verdens gladeste og dygtigste mødre 😉 måske misunder os, der har haft det svært i starten, jer der har haft det dejligt og let, for meget til at kunne give jer rosende ord med på vejen.
  Jeg er hamrende misundelig, og ville ønske det var mig. Du ER pisse sej, smuk og dygtig!
  Hilsen Rigmor 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Migoglillimy

   Du er sød, Rigmor <3 og du har sikkert ret. Jeg synes til gengæld at du gør det så godt, og hvis jeg ikke vidste det, havde jeg aldrig gættet på at det havde været svært/hårdt for dig på noget tidspunkt! God aften (og vi ses på torsdag) 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anna

  Når du skriver, at du synes det er nemt og fantastisk, så er der nok nogle, der føler at de er lortemødre, fordi de IKKE har det nemt. Men det har intet med dig og din familie at gøre når alt kommer til alt, og derfor er det ærlig talt også lidt tarveligt, at skrive sådan noget ‘det skal nok blive hårdere’-agtigt til dig. De skriver jo ikke den slags for pænt at advare dig, de skriver det for at få det bedre med sig selv.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Migoglillimy

   Du har nok helt ret 🙂 jeg håber du får en dejlig aften! <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cille

  Jeg synes det er rigtig dejligt for dig at du har et nemt barn og at du har elsket at være mor fra start af. Og selvfølgelig skal man også rose jer mødre som har det nemt og naturligt med det hele. I er da fuldstændigt lige så fantastiske mødre som dem af os der ikke har det nemt. Jeg har fået en datter lige omkring samme tid som dig. Men det har ikke været bare sådan lige herhjemme. I starten havde vi en sød, glad og fantastisk datter. Og ud over en besværlig start på amningen med en brystvorte der var lige ved at ryge af, så virkede det hele lyserødt. Da hun blev omkring 4 uger ændrede hun sig. Hun ville ikke længere sove og hun græd, græd og græd. Sådan har det været siden. Jeg kan se at hun får slemme mavekneb. Hun skriger og vrider sig i smerte. Jeg gør hvad jeg kan for at hjælpe hende, hun går til kiropraktor, zoneterapi og har været hos lægen. Jeg laver øvelser med hende hele dagen for at holde maven igang. Alt hvad jeg har kunnet finde om mave problemer hos spædbørn. Intet har hjulpet indtil nu. Hun sover ikke særligt længe ad gangen, hun bliver vækket af sin mave. Prøver altid at være stærk for hende, men nogle dage går jeg bare og græder sammen med hende fordi jeg er udmattet og min lille pige har smerter og jeg har gjort alt hvad jeg kan for at hjælpe hende, men det har ikke hjulpet endnu. Jeg er godt klar over at det nok skal gå over. Men lige nu er det hårdt. Min fantastiske pige er derinde et sted bag smerterne og gråden. Jeg synes generelt at alle mødre fortjener ros. Når jeg får at vide at jeg gør det godt, faldet det på et tørt sted. Selvom det er svært at tro på når man står der med sit ulykkelige barn. Som jeg elsker over alt i verden. Og jeg aldrig fortryder. Men, hvor kan det dog være hårdt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Migoglillimy

   Puha, det lyder godt nok også hårdt! Du gør heldigvis alt dit bedste for at hjælpe din lille pige, og alting skal nok blive nemmere for dig, det er jeg sikker på! Jeg hepper på dig og din bebs! Knus og god aften <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Jeg er nødt til lige at kommentere også, for JEG ER SÅ ENIG MED DIG! Det er underligt, det er virkelig “in” at synes, at ens børn er lidt nederen og hårde at have.

  Jeg var f.eks. SÅ spændt på at komme i mødregruppe og glædede mig til endelig at fortælle nogen, der også lige havde prøvet det, om min fantastiske fødsel mm., men helt fra start var tonen lagt; fødslen var ét langt smertehelvede, epiduralblokade var DET ENESTE RIGTIGE, citater som “fatter ikke de der helsefreaks der ikke skal have noget smertestillende” fløj gennem rummet osv. osv. osv. Og pludselig turde jeg ikke fortælle, at jeg faktisk havde haft en god fødsel (hård, jaja, men god)…. Og sådan har det været lige siden. ALT bliver problematiseret, og der er kun fokus på de dårlige/hårde ting. ÅH!

  Beklager det lidt lange indlæg, jeg vil bare sige TAK for din blog! Det er så dejligt og livsbekræftende at følge med herinde, og du virker til at være verdens bedste mor!!!! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • S

  Jeg tror ærligt talt det er jalousi ofte… jeg har selv et nemt barn, og har fx aldrig mærket tigerspringets “hårde del” på hende, men man må helst ikke tale for højt om hvor nemt det kan være… desværre.. men det lad os da alligevel!! 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

har I egentlig set mit nye hår?