Min fødselsberetning #2

10 ting, du skal vide, før du bliver mor. Den positive version

IMG_0891
Lilli My 07/08-16, 4 dage gammel

Jeg er så hamrende træt af at se mødre brokke sig (særligt på de sociale medier), som advarer gravide og kommende mødre om, hvor forfærdeligt hårdt det er, at blive mor. “DU skal nyde tiden alene. Når først baby kommer, får du ikke tid til dit og dat og blah blah blah”, så her kommer den positive version. Det her skal du glæde dig til, og sådan her kan livet som mor OGSÅ være.

Det er ikke nødvendigvis så hårdt, som alle siger! Inden jeg fødte Lilli gik jeg med en panik i kroppen, fordi alle – og jeg mener virkelig alle – havde fortalt mig, hvor hårdt det var! Fra dag et ville hun tude 24/7, brysterne ville gøre ondt hele tiden, jeg ville aldrig få søvn eller noget at spise. Det passer ikke.

Epidural-blokade er verdens bedste opfindelse. Læs om min oplevelse i dette indlæg.

De er slet ikke så skrøbelige, som man tror. Jo, de er selvfølgelig små, spinkle og så kan de ikke holde hovedet selv fra start. Men de tåler faktisk en hel del. Ikke at man skal kaste rundt med dem, eller noget som helst i den retning, men de kan sagtens tåle, ikke at blive så “pakket” ind, som man tror.

Det er det mest hyggelige i verden at ligge med sin baby i sengen. Herhjemme sover Lilli altså ikke i sin store tremmeseng. Hun sover lige i midten af sin mor og far. Og nej, vi er IKKE bange for, at vi klemmer hende. Helt ærligt, så kan babyer sagtens give lyd fra sig, hvis de føler selv det mindste ubehag.

De udvikler sig SÅ hurtigt. På 3. dagen, lagde vi Lilli på maven med hovedet til venstre side. Jeg vendte mig om i TO sekunder, og vupti – så lå hovedet til højre. Derudover kan hun også “løfte” sig selv op i armene allerede! Stærk, lille pige, jeg har fået mig!

Det er ikke alle, der får “tudedagen”. Jeg fik fortalt, at alle har en tudedag på 3-5 dagen cirka. Det har jeg altså endnu ikke haft. Jeg kan nogengange tude over, hvor dejlig, smuk og helt perfekt, hun er. Men jeg har aldrig tudet en hel dag over ligegyldige ting.

Du bliver hurtigt meget rolig ved at andre holder din baby. Da jeg var gravid, frygtede jeg virkelig den første tid, fordi alle jo vil holde din baby. Men lige så snart hun kom til verden, var jeg helt rolig ved at andre mennesker holdt Lilli. Det er virkelig intet problem.

Du får et helt andet forhold til lort. Ja, din egen babys afføring er slet ikke så slem, og du vil ofte komme til at tage dig selv i at lave en lille sejrsdans, hvis der er gevinst i bleen – det betyder nemlig en dejlig, sund baby!

Du vil blive helt nyforelsket i din kæreste, mand, partner, når du ser ham/hende holde jeres smukke barn i armene, og man ser kærligheden mellem de to mennesker. Det er fuldstændig ubeskriveligt!

Selve fødslen er ikke nødvendigvis det mest smertefulde i verden. Det var det ihvertfald ikke for mig. Og det kan du læse om i min fødselsberetning, lige her – del 1del 2

16 kommentarer

 • a

  Jeg er så glad på jeres vegne, Lærke! Du er et fantastisk eksempel på, at modgang kun gør en meget stærkere. Alt held og lykke til og med jeres skønne lille pige.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Laura

  Hvor er Lilli altså bare den fineste lille pige!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille

  Præcis, synes også det var der mest forfærdelige at folk hele tiden sagde, nyd nu din søvn, nyd nu din mad inden baby kommer 👊🏼👊🏼

  Nu fladt jeg lige over hun sover imellem jer, min datter sover også imellem min kæreste og jeg hun er lige fyldt 6 mdr.
  Men synes jeg engang læste eller så på Snapchat at hun skulle sove i sin tremmeseng, hvad ombestemte jer?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Migoglillimy

   Det var meningen, at vi ville forsøge at få hende til at sove der, fordi vi normalt godt kan lide at fylde lidt, begge to! Men hun vil simpelthen kun sove i midten (eller i det mindste bare sammen med mig), og helt ærligt, så er det jo også klart mest hyggeligt! <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helle

  Mht at sove mellem jer, så husk at hun skal have lige så meget plads i sengen som en voksen. Det er ikke pga. risikoen for at I klemmer hende, men fordi jeres kropsvarme giver hende svært ved at komme af med sin egen kropsvarme. Og det øger risikoen for vuggedød markant. Det er der mange, der ikke ved.

  Kan i øvrigt genkende flere ting fra din liste, selvom jeg synes det er blevet meget hårdere, end det var i starten, hvor baby jo sover hele tiden. Husk, at det også er ok, hvis du begynder at synes, det er hårdt på et tidspunkt 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Migoglillimy

   Hun har også lige så meget plads som os, men det tror jeg mest er fordi vi ikke vil klemme hende, så vi helt automatisk giver hende pladsen! Men tak for info, for det vidste jeg faktisk ikke! <3
   Hav en dejlig aften!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg kan se I også har en babynest – den brugte vi de første mange gange vi havde vores datter i vores seng. Det skaber en fin naturlig ‘afstand’ og så er risikoen for, at de små ligger under ens store dyne, som de ikke kan sparke af osv. mindre 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Migoglillimy

   Den vil hun desværre slet ikke ligge i! 🙁 Men lige nu fungerer det også fint, at hun ligger i vores seng! Hun har lige så meget plads som os, og det er fint lige nu! <3

   God aften!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Øv det var træls – men sådan er børn så forskellige 🙂 Dejligt I alle nyder nærværet <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Migoglillimy

   Præcis <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marie

  Jeg synes simpelthen det er så hyggeligt, at følge med! Og hvor er det altså dejligt med sådan en liste, for ærlig talt, så giver jeg dig fuldstændig ret, at man hører om alt det negative, desværre!
  Du er uden tvivl min yndlings blogger, og har altid været det, og jeg elsker virkelig din blog så meget mere efter du selv er blevet mor. Jeg går sågar ind og tjekker din blog flere gange om dagen 😉 Men hvor er det dejligt at se dig i rollen som mor, den klæder dig virkelig! Og sikke et overskud du har, både være mor, kæreste og blogger! Du fortjener en kæmpe medalje og en masse ros!!! You go girl, eller rettere super-mamma 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Migoglillimy

   Mange tak! Det er virkelig den dejligste kommentar, jeg har fået længe. Det betyder så meget! Hav en rigtig, rigtig skøn dag! <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Amalie

  Jeg elsker simpelthen jeres lille familie. Lilli er simpelthen SÅ sød, det er jo helt vildt – og I virker så glade! Sådan en lykkelig familie er godt nok drømmescenariet. Jeg elsker virkelig meget at følge med på snapchat og instagram og se alle de fantastiske billeder, I ligger ud!! Held og lykke med det hele!

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Min fødselsberetning #2