VIL JEG NOGENSINDE FØLE MIG SMUK?

NOGET, JEG VIRKELIG ER TRÆT AF

IMG_0618
– Min terminsgruppe på facebook. 300 kvinder med termin i Juni-Juli. Som I nok kan regne ud, har mindst 90% af gruppen født nu. Og de eneste opslag, der dukker op i disse dage er de hér nybagte mødre, som beklager sig over deres nyfødte børn. At babyerne græder, har ondt i maven, at det er varmt for mødrende, og så videre og så videre. Jeg er seriøst ved at blive sindssyg. HVAD MED OS, DER IKKE HAR FØDT ENDNU, HVA? Hold nu op med at brokke jer sådan, forhelvede! (Jeg er højgravid, og det er ulideligt varmt, jeg må gerne være lidt sur og hormonel i dag, haha)

– Min baby i maven. Ja, altså, fordi hun ikke vil ud til sin mor og far.

– Folk, der spørger om jeg har født endnu. Ej, det er også tarveligt at jeg er så sur og gnaven lige nu. Men helt ærligt, så skal jeg nok fortælle, når jeg har født. Jeg har aldrig nogensinde været så utålmodig, og jeg tror virkelig kun, at de, der har prøvet at være gravide kan sætte sig ind i, hvad jeg mener! Det samme spørgsmål – fra 100 mennesker HVER dag. Puha, det er op ad bakke.

– Folk, der ikke forstår at kroppen heler fint af sig selv efter en fødsel, og at man ikke render rundt med et kæmpe åbent sår, resten af livet.

– Mødre, der bevidst vælger amningen fra. Jeg ved godt, at der er nogle, der har super mange problemer med amningen, og må melde fra af alle mulige gyldige årsager, men de, der aldrig har prøvet det før, og som bare vælger det fra, for ikke at gøre barnet alt for afhængig af moderen – hold nu kæft, en åndssvag grund!

– Mine genboer. Fordi de holder fest hver dag, og ikke kan nøjes med stille og rolig snak og musik, men at det SKAL være “Nede mette” på repeat, og et ton kællinger, som er ualmindeligt dumme at høre på, som absolut SKAL råbe, så hele vejen kan følge med i, hvad de snakker om. Tag nu bare afsted i byen, altså. Klokken er 04.00, forfaaaaen.

– Min ryg. Fordi jeg vejer 14 kilo mere end jeg plejer, og den er pænt belastet disse dage!

– Vand i kroppen. Nej, jeg har da altid ønsket mig at vide, hvordan det ville se ud, hvis jeg nu ikke havde nogle ankler!(??)

– At lave mad med manglende overskud. Normalt ELSKER jeg at lave mad til når Kristoffer kommer hjem fra arbejde. Og jeg er vild med at kunne hygge om mig selv om morgenen med lækker brunch. Disse dage spiser jeg udelukkende, fordi Lilli også skal have lidt at tage af. Jeg har slet ikke overskud til at lave mad, jeg får det varmt, får kvamle af tanken om mad, og gider faktisk slet ikke! Det er først, når sulten VIRKELIG melder sig, at jeg må tage mig sammen og lave et eller andet!

Ja, nu går I nok rigtig og glæder jeg til at blive gravide, hva? Haha. Ej, jeg er rigtig godt træt af det her nu, og jeg er faktisk et meget stille og roligt menneske, som tolererer de fleste mennesker, så bare rolig!

8 kommentarer

 • Louise

  Jeg forstår ikke, at du ikke bare NYDER den sidste tid, hvor I bare er to.
  Jeg har termin dagen efter dig, og ja jeg har ondt i hver en cm af min krop (+22kg her og jeg vejede altså også kun omkring 58kg før), jeg har bækkenløsning og mega vand i kroppen. Men i det øjeblik babyen er ude, er dit liv forandret for altid. Det bliver jo SÅ fantastisk, men jeg er 100% sikker på, at du kommer til at drømme dig tilbage til tosomheden og egotid med dig selv (og lyde ligesom de folk i din terminsgruppe). SÅ NYD DET! Du har resten af livet med Lilli My og det bliver fantastisk, men den her tid kommer aldrig nogensinde igen 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Migoglillimy

   Jeg behøver virkelig ikke, at denne tid kommer igen. Kristoffer arbejder nærmest 24:7 og sover, når han har spist aftensmad lige for tiden, så det er der alligevel ikke meget tosomhed over 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Louise

   Min kæreste går også direkte fra arbejde og op i det dødsbo, vi er i gang med at renovere og sådan har det være de sidste 2 måneder hver eneste dag. Jeg mener mere de små ting, man tager for givet ligenu: Som at spise aftensmad i fred uden afbrydelser, at du kan tage en lur midt på dagen, at der ikke altid er en andens behov, der kommer før dine egne. At du kan se dine veninder og snakke uden at blive afbrudt. Hun skal jo nok komme ud på et tidspunkt 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ditte

  Hej Lærke.
  For halvandent år siden ventede jeg min førstefødte og gik 10 dage over tid!!!! Jeg kan fuldstændig sætte mig ind i din situation, for jeg havde det nøjagtigt på samme måde (Bortset fra varmen, da jeg fødte i januar;-). Jeg ville også bare gerne føde og var SÅ utålmodig til sidst. Men jeg må give Louise ret: NYD denne tid, lige meget hvor hårdt det end er. NYD at du kan ligge i sengen så længe du har lyst. NYD at du kan se alle de serier du vil, når DU vil og NYD at du kan spise når du har lyst. Der er ikke noget mere fantastisk end at blive mor, men det er en hård tid du går i møde, jeg ser tit tilbage og tænker på, at jeg skulle have nydt den sidste tid af min graviditet istedet for konstant at tænke på at føde.
  God vind med det hele:-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Signe Hansen

  Kan tydelig huske den føles! Jeg gik 13 dage over tid, og da jeg var gået 11 over tid, tog jeg op på hospitalet og sagde “nu tager i den slimprop, så jeg kan føde”. 10 timer efter, begynde mine veer.
  Mit eneste råd er at tag i mod smerstillende, det blevet hypet så meget med at det skal være naturlig, men som min jordemoder sagde, nå man oplever alt andet smerter i form af sygdom eller hovedpine, takker mig ikke nej til smerstillende. Det gjorde i hverfald at min fødsel gik fra at være mega smertefuld, til at vi grinte og grinte og lade så meget sjov med hinanden inkl. Jordemoder. Bedst fødsel! Held og lykke med fødselen! Håber det sker snart 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Migoglillimy

   Jeg skal føde i vand, hvis jeg kan holde til det – og der kan man jo ikke få noget rigtig smertestillende (andet end vanden selvfølgelig) men jeg er også fast besluttet på, at hvis jeg nu ikke kan holde smerterne ud, så er det bare op af vandet og så få alt det smertestillende, jeg nu kan! 😀
   Hav en dejlig aften <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anna

  Hej Lærke.
  Jeg er jordemoder studerende og møder rigtig mange, der ligesom dig, ikke orker at spise her op til fødslen – og det bliver altid et problem.
  Du vil opleve at det første du bliver spurgt om er, hvornår du sidst spiste. Det er SÅ mega vigtigt at kroppen har energi til den kæmpe opgave den skal ud på.
  Lige nu ved du jo ikke hvornår det sker, derfor er det også vigtigt, at du sørger for at spise noget nærende hver dag og gerne ofte. Lav små portioner, lav dem på forhånd så de er klar, bare sørg for, at du får noget.
  Husk det også når de første småveer melder sig, det kan jo trække ud.

  Held og lykke, jeg glæder mig til at følge med! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Migoglillimy

   Du har helt ret! Tak for det, jeg skal nok forsøge! 🙂 hav en rigtig dejlig dag <3

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

VIL JEG NOGENSINDE FØLE MIG SMUK?