PREGGO SHOOT PART 1

ER DET OKAY AT BLANDE SIG I, HVORDAN ANDRE ER MOR?

IMG_0327 IMG_0328

Svaret er nej. Under min graviditet har jeg fulgt RIGTIG mange gravide på instagram, og for søren, hvor folk bare blander sig! Jeg tror desværre at det er en generel ting, at mange mødre tror, der kun er én måde at være mor på, men det er simpelthen ikke sådan, verden er skruet sammen! Jeg er faktisk ret sikker på, at alle ønsker deres børn det bedste, og forsøger at være den bedste mor, de nu kan – lige som man skal forsøge, men wow! hvor ser jeg mange bedrevidende mødre – og faktisk også kvinder, uden børn, som kommentarer noget så negativt på disse instagrams.

Det er faktisk så voldsomt, at jeg virkelig er begyndt at overveje, om jeg overhovedet har lyst til at blogge og instagramme noget som helst med Lilli My, når hun bliver født. Tænk nu, hvis jeg udtaler mig forkert om et eller andet, eller hvis det på billedet, hvor jeg holder hende, ser ud som om, jeg er ved at tabe hende, eller hvad ved jeg? Dét orker jeg bare ikke! Jeg orker faktisk ikke, at der er nogen som helst, som skal føle behovet for at forsvare, hvorfor, de gør, som de gør, som forældre. For vi har alle taget nogle beslutninger hér i livet, og sådan er dét altså bare!

Find noget andet at tage jer til, og stol på, at vi alle ønsker vores børn det bedste. Det er selvfølgelig altid okay at hjælpe – for det kan jo være, at man som mor ikke var klar over et eller andet vigtigt – men så skriv eller sig det på en ordentlig måde, uden at lyde bedrevidende eller belærende.

Hvad tænker I om dette? Er det okay, at belære andre, og blande sig i andres mor-metoder?

9 kommentarer

 • Emma

  Selvfølgelig er det ikke i orden at blande sig på en ukonstruktiv måde, men jeg synes, det er for genereliserende bare at sige nej til, at man ikke må blande mig.
  Man skal selvfølgelig altid opveje “fordele og ulemper” ved at blande sig, men hvis man mener, det vil være til vedkommendes (og barnets) bedste at blande sig, synes jeg bestemt, man skal gøre det, så længe det foregår i en konstruktiv og positiv tone (ligesom i alle andre sammenhænge).
  Ja, det kan være mega irriterende, men samtidig tror jeg også, det er både sundt og vigtigt, at man er åben over for andre måder at gøre tingene på i stedet for bare at lukke sig inde og sige “vil selv, kan selv, ved bedre mm.”. De færreste gør det jo for at være decideret tarvelige, men i højere grad for barnets bedste, og det synes jeg, man skal huske, inden man blot siger, at det ikke er okay at blande sig, eller at man tager det som et angreb at få gode råd udefra.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Migoglillimy

   Du har helt ret! Men det, jeg mener er også mest de, der kommenterer i en dårlig tone, og som ikke ved, hvad der er forgået før – eller efter billedet for eksempel – er taget! Men jeg er enig i, hvad du skriver 🙂 hav en god dag <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emma

   Helt enig! I den sammenhæng er det selvfølgelig ikke okay.
   Held og lykke med den sidste del af graviditeten – glæder mig så meget til at “møde” jeres Lilli!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • CV

  Jeg vil give dig ret. Ingen bør blande sig og føle nødvendighed i at bestemme over en anden, hvad angår opdragelse. Råd er altid velkomne, men ikke i en grad, så det virker som om, at en anden vil tage kontrollen over ens opdragelse og kærlighed til ens barn. Der findes ikke én bestemt måde at være forælder på. Ingen børn er ens, og dermed er ingen bestemt opdragelse korrekt. Der er visse og bestemte ting, en baby kræver, f.eks. hvordan man holder nakken, så længe de ingen nakkemuskler har. Men det er jo noget enhver forælder selv må tænke på og sørge for, ikke noget andre skal minde en om eller spille kloge på. Jeg er ikke selv mor, men jeg er af den overbevisning, at nykommende forældre selv skal indsamle erfaring og lære sit barn at kende og hvad der fungerer bedst for netop deres baby.

  Al held og lykke til dig og din baby! Jeg håber stadig, du vil dele rejsen og udvikligen med Lilli My fremover.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marie

  Nej, jeg mener bestemt slet ikke, at det er i orden – og jeg synes, at det er helt forfærdeligt, at fordi folk blander sig, så er der færre og færre, der tør at dele. Og tilbage står vi med en yderst iscenesat måde at være mor på, som slet ikke stemmer overens med virkeligheden. Ligesom hele kropsdebatten og alle andre debatter. Jeg begræder, hvorfor vi ikke løfter i kor i kampen om at få lov til at være dem, vi nu en gang er, uden at blive kritiseret for det. For der er jo ikke et menneske, som er bedre end et andet.

  Og jeg er btw. helt sikker på, at du bliver en helt fantastisk mor, for jeg ved, at du vil gøre alt, hvad du kan for at løfte mor-rollen – ligesom alle andre gør!

  Jeg synes, at du skal tage det valg, der gør DIG gladest og allermest nærværende ift. Lilli My – og så må folk brokke sig, hvis de absolut vil….

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emma

  PS. Selvfølgelig skal man ikke blande sig uden grund, men jeg synes på alle punkter – og altså ikke kun i moderrollen – at det er sundt at være åben og kunne tage imod konstruktiv kritik udefra i stedet for at se det som angreb 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sofie

  jeg synes nogle ting er helt ok at blande sig i, hvis man gør det konstruktivt. Fx er det virkelig virkelig ødelæggende for børns krop og motorik at bruge gåvogn, hoppegynge eller blive båret i en babybjørn-sele. Jeg ville aldrig “skælde ud”, men hvis jeg ser de ting på nettet eller hos venner/bekendte spørger jeg forsigtigt, om de godt ved at det frarådes kraftigt at bruge disse ting. 99% bliver glade for oplysningen for de ved det ikke. 1 procent tager det mindre pænt, men som en der selv har hypermobile hofter og smerter pga bl.a. gåvogn og bæresele, så tænker jeg på barnets tarv.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Migoglillimy

   Helt enig! Især i det med gåvognen! Men mente også mere de små bagateller, hvor man kan se, at forældrene gør det, de mener er rigtigt – og hvor man også ved, at de har truffet en beslutning. Tænker fx. Amning, flaske, kost, motion og så videre 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

PREGGO SHOOT PART 1