MIN HOLDNING: KEJSERSNIT?

DET VIDSTE DU NOK IKKE OM MIG

IMG_2680
-Jeg går med neglelak HVER dag, og det har jeg gjort siden jeg var 12 år. Jeg føler mig nøgen, uden,

-Jeg har ikke gået mere end 3 uger uden at spise jordbær, de sidste 8 år. Det lyder måske vanvittigt. Men selv om vinteren spiser jeg jordbær. Det er mit absolutte yndlingsspise. Om sommeren spiser jeg cirka en bakke jordbær om dagen. Det er ikke så godt, når man er gravid, da jordbær indeholder enormt meget vand – og jeg derfor skal tisse mindst 10 gange om natten, lol!

-Jeg havde ikke prøvet at miste nogen, før jeg var 12, da min oldemor døde. Siden er både min farmor og farfar og en del bekendte døde. Men før jeg var 12 havde jeg kun hørt om familiemedlemmer, som jeg aldrig havde mødt, som var døde.

-Jeg er meget, meget kræsen. Den chokerer stadig de fleste. Jeg kan ikke lide fisk (på trods af, at min far fisker næsten hver dag efter job, og vi derfor altid har spist enormt meget fisk derhjemme. Men jeg har aldrig spist det). Jeg bryder mig ikke om svinekød, men jeg elsker stadig bacon.
Jeg har meget svært ved at spise ude, hvis det er et sted, jeg ikke kender. Jeg kan nemlig bedst lide at vide, hvad der er i maden – i virkeligheden kan jeg lide rigtig meget forskelligt mad – bare jeg selv laver den. Ting, der er blandet sammen vil jeg gerne have kontrol over, og jeg adskiller gerne tingene på tallerkenen – salat, kød og tilbehør hver for sig. Lidt ligesom et barn. Det er ikke noget, jeg ligefrem er stolt af. Det er barnligt, og lidt sørgerligt, og jeg prøver virkelig at arbejde på det.

– Jeg er vild med forskellighed: og at diskutere. På trods af, at jeg er et meget følsomt væsen, som egentlig mest ønsker fred og orden, så elsker jeg at diskutere. Det er nok noget, jeg har med fra min barndom. Min familie er meget åbne for folks forskellige holdninger, og elsker at diskutere med andre – selvfølgelig på et stille og roligt og venskabligt niveau. Så det gør jeg også. Så længe, man beholder den rare tone overfor hinanden, selvfølgelig!

– Jeg har altid været dårlig til at gå i skole. Og med dette mener jeg ikke, at jeg var dårlig til hverken dansk eller matematik som lille – tvært imod. Men jeg hadede simpelthen at gå i skole, og jeg var rimelig flabet som lille, hvis jeg synes, at lærerne eller pædagogerne var uretfærdelige.

– Jeg har ikke gået i folkeskole i 10 år. Eller 9. Eller 8. Jeg var stort set aldrig i skole i 3. klasse, da jeg var meget syg. I 5 klasse blev jeg hjemmeskolet, grundet mobning og spiseforstryrrelse, og 8. klasse sprang jeg helt over, grundet mine faglige og sociale kompetencer. Det er sgu da lidt sejt, er det ikke?

– Til gengæld gik jeg 4 år på gymnasiet. Jeps, 2 år på STX, for så at springe ud, grundet en depression, og startede på HF, året efter – hvor jeg faktisk selvstuderede det sidste halve år.

– Børn har altid haft en særlig plads i mit hjerte. Sådan er der sikkert mange, der har det. Selv da jeg selv var barn, var jeg enormt medtaget af børns måde at møde og se verdenen på, samt deres nysgerrighed og ærlighed. Det er nok også én af grundene til at jeg selv har valgt at få børn som forholdsvis ung.

– Jeg hader rod, men er virkelig dårlig til at rydde op. Eller, det var jeg ihvertfald! Jeg bliver så stresset, når lejligheden roder, men samtidig er jeg også ret dårlig til at få ryddet rigtig op. Nogle gange kommer rodet bare ind i skabene, eller jeg ligger et tæppe over det, kender I det? Ej, sådan er det faktisk ikke længere. Jeg er blevet ret vild med at rydde op, og nu støvsuger jeg og støver lidt af, hver dag.

– Jeg laver lister. Sådan lidt ala: Stå op. Gå i bad. Spis morgenmad. Børst tænder. Lav indlæg. Læs lektier. – Hvis I forstår? Det er selvfølgelig slet ikke hver dag, det sker. Men de uger, hvor jeg er særligt stresset, har jeg virkelig brug for de lister. Og de hjælper faktisk ret meget.

13 kommentarer

 • Signe

  Det lyder dyrt at bruge cirka 600 kroner om måneden på at spise jordbær hver dag. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • andtheblack

   Det er det også 🙂 Men der er jo nogen, som bruger det dobbelte på at købe cigaretter, og dér har jeg bare valgt det lidt sundere alternativ 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kirstine

  Vil ikke være pessimist men mange kan ikke tåle at spise jordbær når de ammer fordi barnet for fordtoppelse Og en del luft i maven 🙈. Lyder ellers lækkert med jordbær.

  Det fa egentlig en god tong helst at ville spise mad men selv har lavet. Så får du da ikke et barn der kun får købe mad 👍🏻.

  Jeg havde selv en depression i gymnasiet som jeg fik behandling for. Det er snart 10 år siden. Jeg elsker livet som mor, men har alligevel valgt at tage mod nogle psykologtimer for at undgå evt stress g manglende søvn og Pres fra alle sider kommer til at påvirke mig igen. Jeg vil hellere være på forkant end det skal komm bag på mig. Jeg har dog ikke haft antydninger i mange år.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • andtheblack

   Jeg har godt hørt det med jordbær og amning. Jeg græd lidt, da jeg hørte det, haha. Ej, men den tid, den sorg, tænker jeg 😀 Lige nu spiser jeg ihvertfald MASSER af jordbær!

   Det lyder som en god idé med psykologtimerne. Så viser du også bare, at du tænker på dit barn, og gerne vil yde dit bedste. Dejligt <3 hav en dejlig aften!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kirstine

  Vil ikke være pessimist men mange kan ikke tåle at spise jordbær når de ammer fordi barnet for fordtoppelse Og en del luft i maven 🙈. Lyder ellers lækkert med jordbær.

  Det fa egentlig en god tong helst at ville spise mad men selv har lavet. Så får du
  da ikke et barn der kun får købe mad 👍🏻.

  Jeg havde selv en depression i gymnasiet som jeg fik behandling for. Det er snart 10 år siden. Jeg elsker livet som mor, men har alligevel valgt at tage mod nogle psykologtimer for at undgå evt stress g manglende søvn og Pres fra alle sider kommer til at påvirke mig igen. Jeg vil hellere være på forkant end det skal komm bag på mig. Jeg har dog ikke haft antydninger i mange år.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ida

  Haha, troede jeg var den eneste der lavede “gå i bad”, “børst tænder” lister 😀 Min kæreste synes det er SÅ underligt haha, men jeg har altså brug for det nogengange 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • andtheblack

   Haha, der er godt nok også mange, der synes det er mærkeligt hér! Men somme tider er det bare rigtig rart!
   Hav en skøn aften <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Jeg kender ALT for godt de der lister! De er meget brugbare, for i stressede tider glemmer jeg altså ret meget… så er det rart med en meget konkret liste at forholde sig til 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Carina

  Hvorfor synes du det er sejt, at du ikke har gået alle folkeskoleårene ud?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • andtheblack

   Det har jeg ikke skrevet – jeg har skrevet, at jeg synes, det er sejt, at få lov til at springe 8. klasse over, nu da jeg faktisk ikke havde gået så meget i skole inden da 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Astrid

  Hej Lærke, Hvad er det præcist du synes der er så sejt i punktet under din skoleår? Jeg tror ikke helt jeg forstår din “det er sgu da sejt”???

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Migoglillimy

   Det har jeg faktisk svaret på én gang 🙂 Det kan læses i kommentaren. Jeg synes det er sejt, at selvom jeg havde nogle virkelig, virkelig forfærdelige folkeskoleår med mobning og spiseforstyrrelse, at jeg alligevel formåede at holde mit faglige niveau oppe, og få lov til at springe 8. klassetrin over.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

MIN HOLDNING: KEJSERSNIT?