ENDELIG KOM DAGEN: BARSEL

DE FØRSTE TO STREGER OG NU

IMG_23271 år og 8 måneder. Det er så længe, Kristoffer og jeg har kendt hinanden i dag. Det er ikke lang tid, når man tager i betragtning, at jeg har været gravid 8 af de måneder. Men nogle gange betyder tid bare så lidt. I dag er det 9 måneder siden, jeg stoppede med p-piller. To måneder efter, stop jeg med en positiv test i hånden, og var allerede en måned henne.

Dengang anede jeg ikke, hvad det ville betyde for mig. Dengang var Lilli bare en lille klump, og jeg vidste ikke, at det var Lilli. Jeg vidste bare, at jeg var gravid, og at det ville blive en baby. Jeg elskede den baby fra det sekund, jeg stod med den positive test. Men jeg var aldrig klar over, hvor meget, det var muligt at elske noget, man ikke har mødt.

Jeg havde mange tanker. Vil jeg egentlig helst have en dreng eller en pige? Selvfølgelig ville jeg blive glad, uanset hvad, men hvad fortrak jeg egentlig selv? Og da jeg fandt ud af, at det var en pige, vidste jeg det. Det var nok en pige, jeg helst ville have, inderst inde. Jeg vil gerne have drenge i fremtiden, men jeg tror, jeg er glad for, at det er en pige, jeg får først. Jeg ved, hvordan det er at være pige – og jeg har kendt mange pigebørn. Så jeg var lykkelig.

Jeg kan huske, at jeg var rædselsslagen for at fortælle folk, at jeg var gravid. Min storesøster ringede jeg til den 23. november, samme dag som min test viste positiv. Hun vidste allerede, hvad jeg ville sige, da jeg ringede til hende. Og vi snakker sammen hver dag, så hvordan hun vidste det, aner jeg ikke! Hele min familie anede intet. For jeg ville gerne holde det hemmeligt, for at undgå dømmende kommentarer eller lignene. Jeg tænkte, at jeg godt kunne vente med at fortælle den store nyhed til juleaften. En måned senere. Men det blev hurtigt tydeligt, at det kunne jeg ikke. Så jeg fortalte min mor og far, at de skulle være bedsteforældre den 28. november – på min søsters fødselsdag. Og de var så glade. I løbet af December fortalte jeg nyheden til resten af mine tætteste – familie og venner. Alle var glade på mine vegne. Det betød så meget for mig.

Juleaften fortalte jeg den glædelige nyhed på facebook, instagram og bloggen. I tog alle så pænt imod nyheden, og selvom jeg kun var 9 uger henne på daværende tidspunkt, var jeg slet ikke bange for om noget skulle gå galt.

Min farfar fik konstateret uhelbredelig kræft, omkring julen. Inden da havde jeg dog fortalt ham, at han skulle være oldefar, og jeg tror, det betød meget for ham, at familien fortsætter. Jeg er nemlig den første til at få barn i familien. Selvom vi faktisk er 8 børnebørn på den side af familien, og over halvdelen er ældre end jeg. Han døde en måned senere, desværre 4 dage før jeg skulle til kønsscanning, så han nåede aldrig at høre, at vi ventede os en pige. Han nåede dog at se scanningsbilleder, og han blev så glad og lidt rørt, da han så dem.
Det betyder meget for mig, at han nåede at høre, at jeg var gravid. Selvom han aldrig får lov til at holde hende, så tror jeg alligevel at han – og min farmor, kigger ned på deres oldebarn om en måneds tid – og smiler og er stolte.

Månederne er faktisk bare fløjet afsted lige siden. Tænk engang, at der er gået 8 måneder??? Så hurtigt er tiden aldrig gået før – og det var mig som troede, at tiden ville gå helt i stå. Vi er helt klar til dig nu, Lilli My!

2 kommentarer

  • Kirstine

    Vi havde igså bare været kærester i 9 mdr da vi fandt ud af jeg var gravid. Vi har altid haft det godt sammen, MEN efter vores søn kom i december er der som om jeg bliver mere og mere forelsket i min kæreste hver dag. Vi ee stjerne lykkelige sammen. Vi har aldrig været uvenner efter vi blev forældre til trods for vi kun har sovet i 3 timer i træk som det længste siden han kom. Det med hvor længe man har kendt hinanden tror jeg ikke betyder noget, derimod at begge parter hjælper hinanden når det er hårdt og støtter ip omkring det hele.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ulrikke

    Dejligt indlæg, Lærke! Jeg ønsker jer alt det bedste 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

ENDELIG KOM DAGEN: BARSEL