MIRAKEL-KUREN TIL MIT HÅR(!)

SKOLE, BARSEL OG BABY?

IMG_3383

Jeg har fået en del henvendelser, siden min offentliggørelse af min graviditet herinde. Hvad gør jeg med hensyn til studie, baby og barsel?

Det er jo et rigtig godt spørgsmål – for det er meget forskelligt, hvad kommende mødre gør med hensyn til barsel.

Jeg er jo så heldig, at jeg har termin slut Juli, hvilket betyder, at jeg kan nå at tage HELE første semester på pædagogseminariet, inden jeg smutter på barsel. Jeg stopper den 22. Juni, hvor vi alle går på sommerferie – og dér starter min barsel altså!

Når man er gravid, og under uddannelse, får man 12 ekstra SU-klip, som man kan fordele lidt som man vil. Enten kan man vælge at holde et halvt års barsel, og så starte igen allerede efter de 6 måneder. Man kan så vælge at give de sidste 6 SU-klip til faderen af barnet, hvis han også er under uddannelse, men jeg synes altså at det er AAAAALT for tidligt at lade lillepigen starte i vuggestue/dagpleje efter kun et halvt år. Nu har jeg selv arbejdet i flere forskellige vuggestuer, og det er tydeligt, at de børn, der bliver sendt afsted når de kun er et halvt år, er meeeeget små i forhold til de andre børn. Jeg ved godt, at der er mødre, der ikke har “valget”, på samme måde, og som derfor er nødt til at lade barnet starte tidligt, men jeg er ikke nødt til noget som helst, og derfor vælger jeg, først at starte på 2. semester, august 2017 – altså et helt år på barsel. Det er meget muligt at Lilli skal starte lidt tidligere i vuggestur eller dagpleje lidt før det hele år er gået, men hun skal ihvertfald være mere end et halvt år.

2 kommentarer

 • Rikke

  Ved du om får det ene klip og SU’en sammen pr mdr, eller om det er kun er klippet man får udbetalt? 🙂
  Har søgt nettet tyndt, er kun blevet mere forvirret 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emilie

  Hej Lærke, jeg er ret sikker på, at både du får 12 klip og din barnets far får 6, hvis I begge er studerende. Og så kan du vælge at flytte op til seks af dine egne til ham!

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

MIRAKEL-KUREN TIL MIT HÅR(!)