SPØRGERUNDE - HVAD VIL I VIDE?

HVAD HAR VI TIL LILLI?

IMG_2499

Som I nok allerede ved, så har vi efterhånden rimelig meget af det, vi skal bruge, når baby kommer til verden. MEN der er selvfølgelig stadig ting, vi mangler. De sidste ting tror jeg dog vi venter lidt med at købe, og nogle af tingene har jeg lovet familie og venner ikke at købe – da der ligesom også skal være lidt at give i barselsgave.

Jeg har været tidligt ude, fordi jeg stresser ret meget over penge. Ikke fordi jeg ikke har nogen, men jeg er jo kun på SU, er heldigvis god til at spare sammen – og så arbejder jeg jo også hér på bloggen. Jeg kan godt lide at være forberedt, og det er altså ret dejligt at have overstået mange af de dyre køb, så lang tid i forvejen, så pengene kan blive “spredt” lidt ud over flere måneder, og ikke kun de sidste 2.

Mange tænker nok, at det først er når baby ER ankommet, det er dyrt. Men det er vidst ikke helt sandheden.

Dette er, hvad vi har købt allerede:

Barnevogn – Emmeljunga big star surprime: 11.500 (Ny, gave far min mor go far)

Tremmeseng: mellem 2000-4000 kroner (Brugt, gave fra Kristoffers far og papmor)

Madras til Tremmeseng: Mellem 500-2000 (brugt, gave fra Kristoffers far og papmor)

Puslepude – Filibabba: 350 kroner

Legetøj – Rasleæg, hæklet dukke, brio-giraf, nusseklud, bamser og så videre: Cirka 1500 kroner (både gaver og egne indkøb)

Bleer, blespand, babylotion, babyolie, engangs-vaskeklude, badeolie, zinksalve og andet pusle-grej: mellem 500 og 1000 kroner. Vi har meget, og så meget er det jo ikke nødvendigt at have i starten, det kan købes løbende.

Puslebord – mellem 300 og 3000 kroner. Vi har valgt ikke at købe et puslebord, men i stedet bruge et bord, vi har herhjemme i forvejen.

Sutter – Det er jo ikke sikkert at Lilli vil bruge sut. Men indtil videre har jeg købt cirka 10 sutter, og de er alle forskellige, så jeg håber at finde én, hun gerne vil tage. Mellem 100 og 300 kroner

Babydyne(r) – Jeg er så heldig, at min veninde, Nanna har givet mig sin datters dyner. Der er både én til tremmesengen, og én til barnevognen. Babydyner koster et sted mellem 200 og 2000 kroner… Jeps…

Babynest – Filibabba. Så hun ligger trygt i tremmesengen, og babynesten kan også tages med i barnevognen, og ligges i vores seng: 650 kroner

Sengerand – Filibabba (det er den, men ligger hele vejen rundt i hjørnerne i tremmesengen. 650 kroner

Håndklæde – Filibabba. vi har endnu kun 1 håndklæde, og dem kan man selvfølgelig sagtens bruge mange af! 300 kroner.

Badekar. Vi har købt os et baby-badekar, og det kan Lilli selvfølgelig kun bruge de første par måneder, senere skal der investeres i et større. Det, vi købte, kostede 300 kroner.

Babytøj – størrelse 56-68. Vi har købt og fået tøj til Lillis første stykke tid. Det, der særligt er vigtigt, er tøj fra størrelse 56-68 – altså dét, hun skal have på de første mange måneder. Vi har fået SÅ meget fra mine veninder, min mor og far, og min familie generelt. Jeg tror, hvis man også tæller det med, der er købt brugt, at der er for cirka 7000 kroner i babytøj. Det har vi selvfølgelig SLET ikke givet, men min mor har købt brugt modetøj til billige penge, og så har vi også fået rigtig meget.

Bøger – Baby kalender, barnets første bog, sangbøger og så videre: Mellem 150 og 500 kroner.

Babyalarmer (Gave fra Kristoffers far og papmor – jeg er i tvivl om, hvad det koster..

Termometer – 450 kroner.

Så I kan nok høre, at baby ikke er spor billig. Det kan selvfølgelig gøre meget billigere end det hér – og husk, at vi også har fået en del, samt købt noget brugt. I løbet af ugen laver jeg en liste med de ting, vi mangler!

1 kommentar

  • Ida

    Ville gerne vide om dig og Kristoffer har nogle tanker omkring hvorvidt Lilli skal have søskende som passer aldersmæssigt? Det kan man jo som par godt planlægge 🙂 Og så også om I har overvejelser omkring vuggestue/børnehave og senere folkeskole eller privatskole? Ved privatskole er det jo typisk også noget barnet skal skrives op til lige fra start 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

SPØRGERUNDE - HVAD VIL I VIDE?