Nails by nailfix

MINE TATOVERINGER OG DERES BETYDNING

tatoveringer lærke jedig

På min 18 års fødselsdag fik jeg lavet min første tattoo. Jeg havde allerede besluttet mig for at den skulle laves 2 år inden, så da jeg endelig var gammel nok skulle det være med det samme!

OHANA:

Jeg valgte at få skrevet: OHANA med blokbogstaver på min venstre arm. For de af jer, som ikke ved det, betyder OHANA, familie på Hawaiiansk. Udtrykket hørte jeg for første gang, da jeg så Lilo og Stitch som lille, og vi har brugt det i min familie, lige siden. Især i de tider, der har været aller sværest. Som da jeg havde en spiseforstyrrelse som 12-årig, eller en depression på gymnasiet, hvis min søster har været nedtrykt, eller der har været dødsfald eller lignende. I Lilo og Stitch filmene siger de det så fint:
OHANA betyder familie, og familie betyder, at ingen bliver efterladt – eller glemt. Ordet har en ganske særlig betydning for mig, og somme tider, når alt er dumt, så kigger jeg på skriften og tænker, at så længe, JEG har MIN ohana – så skal det hele nok gå.

Derudover er familie et stort “begreb”. Min familie er selvfølgelig min mor, far og søster. Men også mine bedsteforældre, kusiner, fætrer, tanter og så videre – og selvfølgelig også den familie, jeg selv har valgt – nemlig min kæreste og svigerfamilie (og dem, som kommer), altså for eksempel Lilli og de fremtidige børn i familien.

Armbåndet/de to streger

Faktisk en meget spontan beslutning. Min søster fik lavet denne tatovering da hun var 19, mener jeg, og den symboliserer hende og jeg – vores tætte forhold. Den streg som er længst oppe ad armen står for Marie, i mit tilfælde. Den er tættest på hjertet nemlig. Marie og jeg har altid haft en særlig connection – og Marie er ikke blot en søster for mig, men også min bedste veninde. Vi forstår hinanden på en måde, kun søstre gør, vi har samme humor, og så har vi interesse i mange af de samme ting – og samtidig er vi dybt forskellige.

you

Denne tatovering fik jeg lavet i sommers, Da jeg var på familie-ferie til Mallorca, hvir min kæreste også var med. Kristoffer og jeg har en sang, som er “vores sang”. Den hedder “U”, altså, “you”, og derfor besluttede vi os begge for at få lavet denne tattoo. Kristoffers er anderledes, den sidder rundt om hans håndled som en del af et armbånd, han også fik tatoveret i samme anledning. Min “you” tatovering er et symbol på min kærlighed til Kristoffer. “You” er Kristoffer, men samtidig også en reminder til mig selv om, at Kristoffer kom ind i mit liv og hjalp mig med at finde mig selv. Altså “you” som i “DIG DER, inde i spejlet. Lærke. Du er sgu god nok”.

Jeg ved endnu ikke om jeg skal have flere tatoveringer. Men lige pt har jeg ikke planer om det. Måske jeg får en idé en dag, hvem ved?

4 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nails by nailfix