WHAT TO WEAR?

Jamen, var det planlagt?

 

Mange af jer har nok set annonceringen af min graviditet, enten hér på bloggen, eller på min Instagram.  
Jeg har fået et par (mange) henvendelser, omkring, hvorvidt graviditet var planlagt. Og hér er svaret: ja! Det var planlagt. Jeg stoppede med p-piller i midten af september, og havde nok regnet med at blive gravid i løbet af et års tid. Og ja, så gik det bare super, super hurtigt, og vupti – så viste graviditetstesten positiv! Vi havde selvfølgelig gjort os en masse overvejelser inden. Har vi råd? Har vi plads? Hvad vil folk sige? Hvordan vil vores forældre reagere? Og så videre og så videre. 

Og sandheden er jo, at – helt ærligt – har man nogensinde råd, tid og er man nogensinde 100% klar til at få en baby? Nej, det tror jeg sgu ikke. Men vi er klar oppe i vores hoveder, og allerede dér er vi længere end mange nybagte forældre. Jeg har altid haft et særligt “talent” med børn, og det er jeg virkelig stolt af! Kristoffer er fantastisk til børn, og har faktisk to små søskende – Gustav og Laura på 8 og 6, så det er ikke længe siden, han har måtte omgås meget små børn. Jeg har altid vidst, at jeg ville være tidlig mor – men aldrig fundet den, jeg faktisk ville have børn med – men det vidste jeg meget hurtigt, jeg havde, da jeg mødte Kristoffer. Vi har kun været sammen lidt over 14 måneder, men vi er på alle måder klar til den her udfordring. 

Og så er der det store spørgsmål: hvad så hvis du og Kristoffer går fra hinanden? Ja, hvad så??? For det første, kunne jeg ikke forestille mig, at vi skulle gå fra hinanden. For det andet, har Kristoffer været den bedste for mig, og han har været en kæmpe del af mig og at jeg har fået det godt. Ligeledes ved jeg, at Kristoffer havde det rigtig skidt inden vi mødte hinanden – vi har faktisk reddet hinandens liv. Så jeg kunne aldrig finde på at fortryde at have været sammen med Kristoffer, som man normalt fortryder Eks-kærester. Aldrig om jeg kunne sige ét dårligt ord om Kristoffer. Han har reddet mig, og hvis vi skulle gå fra hinanden, så er jeg bare super glad for at vi stadig har en connection, og en grund til stadig at ses – nemlig vores fælles barn.

Så er der jo også det spørgsmål om, hvordan folk vil tage annonceringen af min graviditet. Alle har taget “godt imod” nyheden – min mor og far samt søster græd faktisk af glæde, da de hørte det, og kristoffers familie er både glade og stolte. Alle glæder sig, søskende, forældre og bedsteforældre, og det er jo det vigtigste.

Jeg ved godt, at jeg muligvis vil miste nogle i den tid, jeg er gravid. Nogle veninder vil falde fra, fordi man bliver “kedelig”, ikke kan drikke og tage i byen og så videre, men så er det jo så simpelt, at jeg bare må undgå de mennesker i mit liv. Alle de mennesker, som er tættest på mig, ved at jeg altid har ønsket at blive tidlig mor, og hvis de ikke støtter mig i mit valg, så er det deres problem. Jeg har ikke brug for mennesker, som ikke støtter mig gennem min graviditet, og det er jo simpelthen så nemt, at sortere dem fra. Jeg har til gengæld også nogle veninder, som er blevet endnu mere opmærksomme og som er hamrende glade på mine vegne, og det er jeg så taknemlig for. Jeg er sgu heldig, i bund og grund! 

Ja, jeg ved godt, at folk snakker rundt i krogene. det har jeg hørt fra flere veninder. Men jeg er heldigvis så langt, at jeg kan lukke ørene for det, og være fuldstændig ligeglad. Lige om 7 måneder har jeg en baby – og det er en glæde, som jeg ikke tror nogen vil føle, før de bliver forældre. Jeg er allerede gladere end nogensinde før, bare ved tanken om, at der vokser liv i min mave.

20 kommentarer

 • Du bliver en fantastisk mor skat <3
  Kys til dig og Kris

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Karina

  Lærke, du får hermed min aller første kommentar nogensinde på en blog, så tillykke til dig og tillykke til mig for at få taget “mødommen” (-;

  Jeg vil egentlig bare sige, at jeg synes det både er sejt, modigt og skide flot at turde følge sine drømme/ønsker på den måde som dig og Kristoffer har gjort. Men hey? Når man kan mærke noget er rigtigt, hvorfor i alt verden så vente?

  Når man tænker på alle de fordomme folk har og den negativitet nogle snævertsynede mennesker helt sikkert vil møde jer med, så synes jeg fandeme i er seje! Og helt ærligt hvad giver dem den tro at de har et saying i hvordan andre skal leve deres liv?

  Jeg ønsker jer al held og lykke fremover og håber virkelig i kan lukke ørene for al den negativitet som folk nogle gange har at bidrage med. Gud-ske-tak og lov for at vi alle lever vores liv forskelligt og hvor bliver det dog dejligt for jer to, når i en dag bliver til tre.

  Litervis af god karma i jeres retning og en hulens masse thumbs up her fra en gammel nævergurl!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katrine

  Hej Lærke.
  Jeg vil bare fortælle dig, at du og Kristoffer er en inspiration for mig og min kæreste. Vi står selv og er 110% klar til at få vores første barn, men det eneste, der holder mig tilbage er, “hvad folk nu vil tænke”. Jeg er lige fyldt 20, og jeg oplever bare oftest, at det ikke er socialt acceptabelt at allerede få planlagte barn i den alder. Kæmpe cadeau for at stå frem og sige, at det hele er planlagt, og at I glæder jer begge to! Jeg glæder mig til at følge med i udviklingen.
  Knus.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • andtheblack

   Årh, dejligt at høre!! Glem hvad alle de andre siger, gør lige præcis, hvad du bliver lykkelig af! Held og lykke til jer begge <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg vil bare ønske dig et kæmpe stort tillykke. Jeg blev gravid som 21-årig med en fyr, som jeg havde kendt i en måned. I dag – 7 år senere – er vi gift og har tre børn sammen. Der er aldrig et rigtigt tidspunkt og man aner ikke hvad det at blive forældre gør ved ens parforhold, før man står i det – om man har været sammen i en måned eller i ti år. Det eneste vigtige er at man har lyst og kærlighed – og det har I. Jeg tror og hepper på jer! :kissing_heart:

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • andtheblack

   Årh, sikke da en dejlig, lille historie fra det rigtige liv! Tak for det! <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tror I bliver fantastiske forældre! :smiley: Bliver simpelthen så glad af at læse dine indlæg – man kan virkelig “mærke” din glæde

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anonym

  Stort tillykke med graviditeten Lærke!

  Hvor er det bare fedt at høre at I tør følge jeres drøm!
  Graviditeten og fødslen kan for mange førstegangsforældre virke både spændende og en smule forvirrende, og en masse spørgsmål kan hobe sig op. Da jeg snart er færdiguddannet jordemoder, ved jeg om nogen, hvor mange der søger svar på internettet og hvor MANGE myter og ammestuehistorier, der findes netop her. Hvis du på noget tidspunt står med spørgsmål eller undren om noget vdr. din graviditet eller den forestående fødsel, er du meget velkommen til at kontakte mig 🙂
  Kh en gammel læser

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • S

  Dig og Kristoffer er virkelig bare goals, haha! I er så søde sammen, og når alt kommer til alt er det kun jer, der ved om det skal være nu eller ej? Så kæmpe tillykke!

  Når det er sagt, kan jeg ikke lade være med at undre mig, om Nanna Novas første år som mor i forhold til parforhold osv ikke skræmmer dig lidt, eller i det mindste påvirker dig, eller hvordan?

  Endnu engang tillykke. Det bliver en heldig lille dreng eller pige, der får jer som forældre <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • andtheblack

   Haha, hvor er du sød!!
   Nannas første år som mor har slet ikke skræmt mig! Nanna og jeg er begyndt at ses ret ofte, og Nanna er en helt igennem fantastisk morm som har valgt at påtage sig moderrollen lidt mere “alene”, fordi hun ikke er sammen med Ibis far. Men jeg har så meget respekt for Nanna, og synes hun er verdens sejeste og bedste mor for Ibi! Jeg er sikker på at Kristoffers og mit forhold nok skal holde, selvom der kommer en lille baby, men jeg kan jo aldrig være helt sikker – og hvis forholdet brister, er jeg jo stadig glad for Kris og for alt han har gjort! 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sofie

   Hej Lærke og Kristoffer,

   Meget stort tillykke med jeres baby. Hvor er det bare dejligt. Jeg ville egentlig bare give jer et råd eller to. Det er ikke for at være pessimistisk, men jeg har mange bekendte indenfor psykoligen: vær forberedt på den store omvæltning en baby vil være i jeres forhold. I kommer til at modtage en lille en i elsker højere end noget andet – og det bringer så mange følelser frem, og når man samtidig er udmattet og træt, kan det hele godt brænde sammen. Og husk reglen om at ingen med børn på under 2 år går fra hinanden – man er nemlig ikke sig selv i de to år. For mange hjælper de utrolig meget at forbedrede forholdet på den lille baby. Og som sagt- bare gode råd. Håber på det bedste for jer!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maia

  Åhhh… Er så misundelig! Ville ønske der var mit der havde et voksende liv i maven lige nu. Desværre har jeg siden puberteten kæmpet en kamp med akne, så jeg er nu startet på en heftig pillekur. De er så krads, ar bliver man gravid imens, så SKAL man have en abort fordi de påvirker fosteret så meget. Og den grimme hud skal bare væk, så baby måtte vente. Men lige så snart jeg er færdige på dem, så starter vi også projekt baby herhjemme!
  Synes det er inspirerende i bliver forældre så tidligt, når man tænker på alle de fordomme der er omkring unge mødre. Ønsker jeg al held og lykke, glæder mig til at følge med <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • andtheblack

   Årh for søren, det er jeg ked af at høre!! Men held og lykke fremover, og mange tak for den søde kommentar! Hav en dejlig aften <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • E

  Hej Lærke!
  Først synes jeg du skal vide, at du virkelig har vækket nogle tanker op i mig! Jeg har siden jeg var helt lille haft en drøm om at blive ung mor. Jeg er 19 år gammel (snart 20) og jeg har en følelse i kroppen af at være klar. Min kæreste har ikke den samme følelse, og vil gerne vente nogle år. Jeg forestår ham, men har alligevel lidt svært ved at ”nedbryde” mit eget ønske. Jeg synes det er så hamrende sejt at din kæreste og dig står frem og fortæller om forløbet og jeres drøm om et barn. Jeg har så meget respekt for jer! For ja… der er så mange foredomme i det her land, og mange vil helst vente med børn til efter karriere og for den sags skyld til man er mindst 30, hvilket jeg synes er helt urimeligt sent! Efter at jeg er begyndt at følge dig, har jeg dog taget mig sammen og sagt højt flere gange både i blandt min familie og klasse at min ønske er at være ung mor, når samtale emnet alligevel har været oppe.. hvorfor så sidde og lyve? Igen, stor respekt! Du skal vide du er en stor inspiration for mig, og du er en hjælp for mig til at jeg ikke føler mig helt ude i hegnet! Tak! Og, så vær stolt af din gravide mave, vis den frem, og lad folk snakke.. De må have et kedeligt liv..
  Kærligste hilsner og fremadrettet lykke fra mig E.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • andtheblack

   Hej E! Jeg forstår så godt alle dine tanker, og jeg er forresten rigtig glad for de ting, du skriver. Jeg er så glad, og jeg håber virkelig, at du snart får lov til at opleve den glæde! Et par år er jo ikke så lang tid – så NYD det inden da, og GLÆD dig, til det bliver din tur! <3

   Knus og god aften!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • E

  Hej

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

WHAT TO WEAR?