NO MORE STRESS

WHO DO YOU THINK YOU ARE-ATTITUDE

IMG_7762

Jeg ved ikke, om I husker dette indlæg. Men jeg synes det er tid til at udgive det igen. Jeg skrev indlægget i Januar 2014.

“Janteloven” på god gammel dansk facon.
Et emne, vi har snakket lidt om i engelsk, før ferien. Vi skulle skrive en aflevering om “Our Denmark”, hvor vi skulle skrive om nogle af de gode og dårlige ting ved vores kære land. Jeg startede med at vælge et emne som racisme. Men jeg kan simpelthen ikke se nogle gode ting ved dette emne. Jeg ville altså ikke kunne diskutere med mig selv i aflevering, da jeg er rigtig, rigtig meget anti-rasist. Derefter tænkte jeg videre, og kom til en konklusion: Janteloven. Der findes ikke et rigtig ord for det på engelsk, og jeg valgte at kalde den “who do you think you are-attitude.”

Hold kæft, jeg har hørt denne sætning meget: “FUCK JANTELOVEN, MAND”… Men de selv samme mennesker, jeg hører sige dette, hører jeg også disse andre, når de kommer et flot billede ud af dem selv på facebook, eller hvis det er nogle, der snakker om deres egne talenter. Jeg synes det er ganske forfærdeligt. At man ikke længere har ret og lov til at dyrke sine talenter, og fortælle andre, at man er god til noget.
Jeg kender rigtig mange talentfulde mennesker. Folk der synger fantastisk, spiller fodbold, danser, er særligt intelligente, eller har andre lignende kompetencer, men som slet ikke dyrker det nok. De fortæller ikke folk, at de har talent. Det synes jeg persontligt selv er mere ærgerligt, end at dyrke sig selv og sine talenter, og fortælle hele verden, hvad man er god til. Nu om dage, føler jeg mig helt pinligt berørt, hvis jeg skal fortælle, at jeg spiller teater, synger og danser på høj plan. Fordi jeg ved, at størstedelen af de mennesker, jeg fortæller det til, tænker “Hvem fanden tror hun lige, hun er?”

Jeg vil dele en lille del af min aflevering med jer. Den er på engelsk, så jeg håber, at I alle forstår. Jeg fik fantastisk god tilbagemelding på denne aflevering, og det gør virkelig også, at jeg har lyst til at kæmpe for præcis dette emne.

“I’ve always had very high hopes of becoming something. Becoming someone. I love acting, singing and dancing, and that is absolutely what I intend to do for the rest of my life. But this is when I meet obstacles: Something that gets in my way of becoming what I want to and make a career out of my talent and interests. And this is where I see a contrast in Danish philosophy – we should be able to act freely and do what we do best without being judged or envied by our fellow-countrymen.

Nothing comes easy, and I absolutely intend to pursue my goals and dreams. I am well aware that I will meet jealousy, envy and all sorts of obstacles on my way.

I am a sensitive person, and I often get hurt when people react to my dreams and actions in a negative way. I have been mocked in school, I have had insults posted at my blog, and I have heard other girls badmouth me in public behind my back.

When I was younger, this could really break my heart and make me wish that I could undo whatever I had done to deserve such attention.

Now I know, that this is the flip-side of Danish philosophy – and that our freedom to speak our minds has its limits.

I will fight to change this: I truly believe, that true freedom includes the right to be something special, to follow your dreams and reach for the stars.

If Denmark can obtain this – true – freedom, we will all be richer and happier!”

3 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

NO MORE STRESS