LEATHER GOODIES

sleeping with a broken heart

IMG_0904
Okay, efter cirka 1000 kommentarer, der har efterspurgt dette indlæg tænkte jeg, at nu skal det være. Jeg har allerede lavet et indlæg her, hvor jeg fortæller, at jeg ikke længere er i et forhold. Egentlig synes jeg, at det er for privat at fortælle historien, og derfor tænker jeg, at jeg istedet vil fortælle, hvordan det er at komme over et brud.

Rasmus og jeg var kærester i 2.5 år. Det er lang tid, og for mig, som særligt sensitiv, har det været fantastisk rart at være i et forhold. Der er trygt og sikkert, og der skete ikke noget nyt og uventet. Men nogle gange sker det, at det ikke altid er det trygge og det sikre, der er bedst på længere sigt. Sådan var det for os. Jeg har før tænkt tanken om et brud, men som før fortalt, betød Rasmus hele min verden, og jeg ville ikke såre ham eller mig selv. Men da det skete, var det som om at jeg mærkede mit hjerte knække midt over.

Jeg kan sagtens se, at på længere sigt, er det bedst sådan. Men lige nu føler jeg mig fortabt. Ikke fordi jeg ikke har en kæreste, men fordi at jeg altid har tænkt, at det skulle være Rasmus og jeg for altid, og derfor har planlagt min fremtid ud fra, at vi skulle være sammen. Det er en kæmpe omvæltning, og især som særligt sensitiv kan det være svært at håndtere.

Jeg har skubbet følelserne væk, for jeg ved, at hvis jeg starter med at tænke, stopper jeg ikke med at græde. Jeg siger, jeg er ligeglad, og at tingene ikke påvirker mig, men det gør de, og det kan jeg aldrig løbe fra. Jeg har altid haft følelserne langt ude på tøjet, og aldrig kunnet skjule dem, før nu. Jeg viser ikke, at jeg er fortabt og ikke kan se min fremtid klart ligenu – som jeg har brug for at kunne. I stedet drukner jeg mig i musik, og drikker mig fuld i weekenden. Jeg tør ikke andet.

33 kommentarer

 • Louise Sjøberg

  Årh, puha, kender det for godt. Udover at dengang var jeg ikke gammel nok til at tage i byen, og jo længere tid der gik, med følelserne inden i mig selv, jo værre blev det da følelserne fik frit løb, i form at sorg og ekstremt meget vrede. Jeg havde også været i et forhold længe, omkring et år. Det er godt at have nogen at snakke med det om, og få følelserne ud. Ved jo ikke hvordan jeres forhold er endt, men mit bød på alt fra vrede mod mig selv og senere min eks, fordi han faktisk ikke var særlig sød.
  Kan sætte mig ind i hvor ondt det kan gøre til tider, pas på dig selv søde Lærke!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • andtheblack

   Det er aldrig sjovt sådan noget. Men mange tak for kommentaren, og du må også passe på dig selv <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Signe

  Kæreste Lærke. Jeg kender din situation. Min eks-kæreste og jeg havde været sammen i 2 år og nogle måneder da vi slog op sidste år. Alt hvad jeg var og havde planlagt faldt sammen og alt føltes så uvirkeligt. Hele min identitet var bygget op omkring ham og det føltes som at starte fra nul og bygge mig selv op igen. Men det bliver bedre med tiden. Du er pisse stærk Lærke, du skal nok komme igennem det her. Og du kommer helt sikkert stærkere ud på den anden side!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Jeg tror aldrig at jeg har kommenteret på din blog før, men det her indlæg fortjener virkelig et svar!

  Jeg synes at du virker som et helt fantastisk menneske! Min kæreste valgte ca. samtidig som dig og Rasmus at gøre det forbi med mig – jeg var (er) helt knust og den første uge kunne jeg seriøst ingenting! Hvis jeg kom i bad og fik et måltid om dagen var det virkelig en god dag, så jeg har virkelig følt mig ‘frustreret’ over at du kunne have det så ‘godt’, når vi sad i næsten samme situation, men det her indlæg viser jo bare at du er fuldstændig ligeså ked af det som mig, men du håndtere bare tingene på en anden måde og for mig har det virkelig været en hjælp at snakke/læse om folk som ved præcis hvordan det hele føles lige nu – så virkelig mange gange tak! Du har virkelig reddet min dag, uge, måned eller hvor lang tid den her proces nu tager ved at vise at jeg ikke er den eneste pige i verden som pt. er lidt småulykkelig og det giver mig på en eller anden måde en form for ‘jeg-skal-nok-klare-det”-følelse! Og så er det bare så dejligt med en hudløs ærlig blogger, som viser at alting ikke er så perfekt hele tiden – er virkelig træt af både bloggere og veninder som bare køre den ‘perfekte’ livsstil for tiden for deres råd virker bare ikke ‘rigtige’ når de ikke selv sidder i samme situation! Og så er lykkelige kærestepar ikke lige mig for tiden 😉

  Undskyld for den lidt lange smøre, men håber du forstod bare essensen af det 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hej søde Lærke!
  Det er rigtig rart, at du har mod til at dele de mere personlige sider af dig! Jeg nyder meget at læse med, fordi jeg føler, at jeg kan spejle mig rigtig meget i dig og din situation.
  Jeg er selv særligt sensitiv, og jeg har fundet ud af det for nylig gennem en kombination af samtaler med min læge og dine indlæg om emnet.
  Jeg mistede selv min kæreste i maj sidste år, og forsøgte også at være ligeglad i begyndelsen. Jeg gik i byen hver weekend, hvilket jeg aldrig har gjort før. Men for mig havde det præcis modsatte effekt. Det var rigtig skidt for mig at forsøge at lægge det hele væk, og det endte med, at jeg fik en depression – selvfølgelig ikke kun derfor!
  Jeg håber virkelig, at du bliver glad igen, og at du finder lige præcis den vej til lykken, som du finder bedst.

  Kæmpe knus fra en anden Lærke

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Heidi

  Kærlighed til dig søde Lærke.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maya

  Jeg kan godt forstå du er ked af det, for puha det er hårdt. Dog synes jeg lidt for ofte at du bruger undskyldningen at du er særligt sensitiv, når du fx skriver at du er ked af det og at det er en kæmpe omvæltning, men det vil det jo være for alle – uanset om man er særligt sensitiv eller ej. Kærlighed til dig

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • andtheblack

   Dét, jeg jo netop prøver at forklare i indlægget er, at det ikke er det knuste hjerte, det er problemet – de er alle de tanker og spekulationer om, hvad der nu skal ske, på grund af den store omvæltning – og DET er fordi at jeg er særligt sensitiv, jeg tænker sådan.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • line

   Forstår dig godt, Lærke. Men mon ikke, man havde tænkt sådan eller bekymret sig sådan om det (store omvæltninger etc.) også uden at være særligt sensitiv? 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ida

  Hvorfor skal du have så mega ondt af dig selv med det “særligt sensitiv” hele tiden? Du får det konstant til at lyde som om du har det 1000 gange hårdere end andre. Et brud er der lige så hårdt, selvom man ikke er særligt sensitiv.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • andtheblack

   Dét, jeg jo netop prøver at forklare i indlægget er, at det ikke er det knuste hjerte, det er problemet – de er alle de tanker og spekulationer om, hvad der nu skal ske, på grund af den store omvæltning – og DET er fordi at jeg er særligt sensitiv, jeg tænker sådan.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Line

   Netop derfor, Ida, bør du nok lige overveje en kommentar som denne en ekstra gang. Et brud ER noget lort – man behøver ikke spidse kommentarer til at gøre det hele endnu mere lortet.

   Nå. Nok harme. Tilbage til dig, Lærke.

   Fuck, hvor jeg har haft det ligesom dig. Kom fuld til forelæsninger i flere uger på uni, mistede appetit og lyst til noget som helst. En dag ramte solen mig i ansigtet, jeg havde slet ikke opdaget, at det var blevet forår midt i min sorg. Og så var Lady Gaga med Born this way (fuck hvor corny!) pludselig i radioen. Lige dér blev jeg overbevist om, at jeg – fucking – nok skulle klare det. Det var så vildt at komme til den erkendelse!
   I dag er jeg lykkeligt gift. Faktisk med den selv samme, som var årsag til min kæmpekrise dengang. Jeg tror, det er sådan noget, der gør os stærkere i sidste ende, selvom det bare er verdens største kliché.

   Vær i det; vær ked af det, tud og drik rødvin. Og vid at foråret pludselig, når du mindst aner det, også sniger sig ind hos dig. Jeg lover det.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke

  <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • C

  Jeg så af årsager jeg ikke kan forklare, første afsnit af serien om Christoffer på dr3, og som han selv siger om bruddet med Medina, lige pludselig så er man sgu bare alene, og i starten er det svært og mærkeligt, og det kræver tilvænning ikke at tænke for to og være en del af en tosomhed længere.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie Morville

  Hvor er jeg bare ked af det på dine vegne.. Op på hesten 🙂 Du er en skøn pige Lærke, du fortjener kun det bedste. Og af mine egne erfaringer, hjælper det desværre ikke at gå i byen, problemerne er der næste dag.. 🙁 God “bedring” <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Johanne

  Hej Lærke
  Har aldrig selv prøvet at stå i den situation du står i, så det eneste jeg kan byde på er søde ord. Lærke du er en fantastisk pige og jeg er sikker på du nok skal klare det hele <3

  1000 gode tanker fra mig <3

  Kh Johanne

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sandra

  For det første er jeg virkelig, virkelig ked af at høre om dig og Rasmus. Når det er sagt, så VED jeg, at du er en stærk pige. Hvordan kan du være andet, med alt det du har været igennem? Derfor er jeg bekymret for dine vejne, om det vil bide dig i røven, at du lukker dine følelser ude. Ikke at jeg skal belære dig, for jeg kan hundrede procent godt sætte mig ind i det, men du betyder somehow rigtig meget for mig og det gør dit velbefindende derfor også.

  Hvis du synes min kommentar er skod og grænseoverskridende forstår jeg det godt, og så behøver du ikke godkende den. Jeg sender kys og tanker, og jeg håber du får det bedre snart. Du er en smuk, smuk pige og når du er klar til det, vil drengene stå i kø ved dig. <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Kære Lærke,

  Det gør mig ondt at høre, om din situationen – det gør altid ondt, at høre om break ups.
  Jeg tror dog ikke, at det gør din situationen sværere eller hårdere, at du er særlig sensitiv. Et knust hjerte er et knust hjerte, særlig sensitiv eller ej. I en kærestesorg tror jeg, at alle er særlig sensitive.

  Jeg ønsker dig det bedste i en svær tid, og tak for en blog der giver stof til eftertanke.

  Tanker herfra.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • andtheblack

   Dét, jeg jo netop prøver at forklare i indlægget er, at det ikke er det knuste hjerte, det er problemet – de er alle de tanker og spekulationer om, hvad der nu skal ske, på grund af den store omvæltning – og DET er fordi at jeg er særligt sensitiv, jeg tænker sådan.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • p

  Hvor er jeg bare ked af det på dine vegne! Det er ikke længe siden du udgav indlægget om hvordan i første gang mødtes osv. og jeg har altid ’set op’ til dit og rasmus’ forhold og tænkt at ’sådan et forhold vil jeg også have’. Vildt underligt, men nu har jeg læst din blog i virkelig lang tid, så det er vel per automatik.
  Jeg kan ikke lade være med at være SÅ nysgerrig om grunden til at I slog op, respektere at det er privat, men gud hvor er jeg dog nysgerrig..

  Op med hovedet min ven, du er stærk og sød, du fortjener det bedste <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • ANONYM

  Jeg er faktisk rigtig træt af, at du hele tiden skal nævne din sensitivitet. Det er jo ikke det, der gør at du er blogger. Jeg har svært ved at tage det seriøst, når du skriver det i hvert eller hvert andet indlæg. Jeg er rigtig træt af, at du hele tiden skal spille på dine følelser og på hvor dårligt du har det – og så er forstår jeg ikke, at du nævner at dig og Rasmus ikke er sammen mere – men ikke vil uddybe det. Ren opmærksomhed. Han var dig jo utro.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • andtheblack

   Haha, altså – faktisk er min sensitivitet dét, alle andre rigtig gerne vil høre om. Får cirka 2 mails om dagen med folk der henvender sig, og spørger ind til det. Du kan jo bare lade være med at kigge med 🙂 og nej, Rasmus var mig bestemt ikke utro, vi blev begge enige om beslutningen.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katrine

   Hej Anonnym,
   Din kommentar er direkte grov og nedladende, og du burde overveje, om du overhovedet har lyst til at læse bloggen! Hvis du er træt af den, så smut!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • andtheblack

   <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sofie

   Jeg forstår sgu godt, du vil være anonym med så grov en kommentar. Håber, du får lige så dårlig smag i munden af at skrive den, som jeg gør af at læse den. Det her er Lærkes blog, hun må skrive de ting hun vil, så tosset hun vil – og hvis du ikke kan lide lugten i bageriet, må du smutte altså. Andet er der vel ikke i det?

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

LEATHER GOODIES