NIKE ROSHE RUN #2

WHAT ABOUT THE FUTURE?

IMG_5883
Jeg ved, at rigtig mange af mine læsere går i 8. eller 9. klasse. Det er nu, I skal træffe de store – og de svære  beslutninger. Jeg sprang selv 8. klasse over, og det betyder altså, at jeg havde et år mindre at tænke i, end jeg havde regnet med. Jeg havde kun gået på friskole meget kort tid, og var sindssygt glad for det, så jeg besluttede mig for at gå i tiende klasse på friskolen, og så være med til at undervise de små på skolen. Men ligepludselig – en helt almindelig dag i maj, ombestemte jeg mig, og valgte at søge på Næstved Gymnasium i stedet. Jeg kom ind, og det endte jo altså ikke særlig godt, som mange af jer ved! I år kunnet jeg blive student. Jeg valgte at droppe ud i marts, sidste år – altså  efter mere end halvandet år. Men det var dét værd.

Det er simpelthen SÅ vigtigt, at I tænker jeg om. Hvad vil I med jeres liv? Glem alle jeres venner i bare et sekund, og tænk over hvad du vil. Jeg er altid blevet så irriteret, når folk siger til mig, at alle kunne have godt af at komme på efterskole. Så hold dog din kæft, altså. Jeg tror, at det havde været forfærdeligt for mig, hvis jeg havde gået på efterskole i niende eller tiende klasse. Jeg ville føle mig utryg. Jeg ville jo heller aldrig sige til folk, at alle ville have godt af at gå på gymnasiet. Alle er forskellige, og der er ingen der kan dømme og fortælle, hvad der er godt for andre end dem selv.

Jeg har også fået mange spørgsmål om, hvorfor jeg startede på HF efter halvandet år på STX. En HF passede bare bedre til mig, og de fag, jeg skal have på HF er lige mig. Jeg har ét eneste fag, på de to år, jeg skal gå her, som jeg ikke kan lide. På STX havde jeg SÅ mange fag, som jeg simpelthen ikke lige kunne se, hvad jeg skulle bruge til noget som helst. Ja, det var lidt af et nederlag at fortælle folk, at jeg valgte HF efter STX, fordi folk i næstved har ét eller andet imod HF’ere, men jeg tror bare, jeg har lært at leve med det. Endelig.

HUSK nu: Lyt til dig selv – ikke de andre.

9 kommentarer

 • Rikke

  Hvordan kan det være du sprang 8. klasse over? 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • andtheblack

   Fordi jeg kunne, haha 😀 Jeg var mest sammen med dem fra årgangen over, og jeg var god nok, fagligt! 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det er simpelthen så svært, og man tænker virkelig meget over det! 🙁

  Knus
  http://kaathrinejohansen.bloggersdelight.dk/

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anna

  Hej Lærke, jeg ville bare smide en kommentar til dit indlæg. Først og fremmest ros til dig, for at gå dine egne veje. Jeg droppede selv ud af STX og startede så direkte på HF – og det har på ingen måde skærpet mine chancer for at blive optaget på et godt universitet. Folk er forskellige, og det kan være svært for snævresynede mennesker at forstå at HF kan være ligeså godt som STX for nogen, hvis endda ikke bedre.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Astrid

  Hej søde Lærke!
  Du har virkelig ret! Jeg startede selv på efterskole for snart to år siden, men droppede ud to måneder før slut, da det simpelthen blev for stresset til mig. Er selv en meget sensitiv person, og når jeg ikke sover nok og laver alt for meget, bliver jeg nemt stresset og ked af det! Jeg endte faktisk med at få konstateret en mindre depression, og jeg fik en meget destruktiv måde at se på mig selv på!
  Ingen tvivl om at jeg har lært meget om mig selv på det år – men jeg ville nok helst have været foruden det… Derfor er det så fint skrevet af dig, for man skal bestemt ikke gøre hvad andre tror er godt for en, men derimod mærke efter selv – ellers kan man være sikker på, at det ikke bliver en succes:-).
  Tak for et super fint indlæg

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Amy

  Virkelig godt skrevet!

  Jeg går selv i 10. klasse ligenu.. Folk syntes overhovedet ikke at 10. var nyttigt for mig. Men jeg har aldrig været gladere, eller haft skønnere venner end jeg har nu! Så jeg er lykkelig over, at jeg lyttede til mig selv,og ikke alle de åndssvage mennesker, der tror de ved hvad der er bedst for alle. Og jeg vil give dig helt ret i det med efterskole, det ville heller ikke fungere for mig!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • andtheblack

   Hvor godt at høre, at du traf en god beslutning, som DU er glad for!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nina

  Jeg hadede også STX som pesten. Underviserne var total upersonlige og fagene som jeg hadede stod i kø. Også usikkerheden om hvad man skulle op i, jo jo forbedreder man sig lige godt til alle er det ikke et problem. Men det kan jeg altså åbenbart ikke. Jeg droppede også ud efter halvandet år. Jeg holdte så halvandet års pause og begyndte på HF, her kunne jeg komme sjældnere (pga. depression) lærerne var large, der var færre af dem og færre fag. Jeg fik samtidigt enormt god støtte i form af en psykolog samtale hver 14. dag og tæt samarbejde med en studievejleder som jeg kendte godt. Det gav rigtig meget. Desværre var mine klassekammerater ikke min kop te. Men det kan man jo aldrig sikre sig imod og særbehandling gør ikke ligefrem én populær.
  Jeg går nu på Århus Universitet i Emdrup og er lidt over halvvejs i min bachelor. Så selvom jeg er 24 har jeg lang vej endnu. MEEEN tror ikke jeg havde kunne komme ind nogen steder hvis jeg havde forsat på min STX og det havde helt sikkert gjort mig mere syg.
  Jeg er sikker på at HF vil være det rigtige valg for dig. hvis du allerede nu ser positivt på mængden og typen af fag. En af fordelene er også at der er ret voksne mennesker og ikke kun 15-16 årige.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

NIKE ROSHE RUN #2